Noorwegen, Nappstraumen 2023

Het is 16 mei 2023 wanneer ik, samen met mede begeleider Rob zevenentwintig man mag verwelkomen in vertrekhal 1 op Schiphol Airport. De Wout van Leeuwen groepsreis staat op het punt van beginnen. Deze keer gaan we niet naar Saltstraumen maar naar de Nappstraumen op de Lofoten. Het einde van onze reis brengt ons naar het dorpje Ballstad, aan de zuidkant van de Nappstraumen en daar moet het allemaal gaan gebeuren.

Spanje, Extremadura 2023

Een dik jaar nadat de eerste plannen voor een trip naar Extremadura gesmeed werden is het dan eindelijk zover. We spreken zaterdag 15 April 2023 als ons gezelschap, bestaande uit Paul, Dennis, Bryan, Damian, Romano en mijzelf op het vliegtuig stappen naar Madrid, om vervolgens drie uur na onze landing aan te komen in het dorpje Puebla de Alcocer, gelegen in centraal Spanje.

Noorwegen, Saltstraumen 2022

Een van de voordelen van lang wachten is dat het korter duurt alvorens de volgende reis zich aan dient. En laat dat in mijn geval nu precies aan de orde zijn. Toen wij vorig jaar oktober richting Saltstraumen vertrokken was de volgende datum voor de Wout van Leeuwen groepsreis reeds bekend. 24 mei 2022 stond al met een dik gedrukt podloodje in mijn agenda.

Noorwegen, Saltstraumen 2021

Goh, wat kan wachten toch lang duren. Met al die Corona perikelen werd het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival maar liefst drie keer verplaatst alvorens het plaats kon gaan vinden. En omdat het wachten voor de meesten gewoon TE lang ging duren werd voor de gelegenheid het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival dit jaar gecombineerd met mede winkelier Raven.

Noorwegen, Salstraumen 2019

Goh, wat kan wachten toch lang duren. Met al die Corona perikelen werd het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival maar liefst drie keer verplaatst alvorens het plaats kon gaan vinden. En omdat het wachten voor de meesten gewoon TE lang ging duren werd voor de gelegenheid het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival dit jaar gecombineerd met mede winkelier Raven.

Spanje, Caspe 2015

Na maanden van voorbereiden is het op zaterdag, vroeg in de morgen tijd om te vertrekken. Ed en ik, wij zijn maatjes vanaf het moment dat onze tienerjaren nét gingen beginnen. We gaan dus een lang eind terug in de tijd. Aangezien het voor Ed en mij lang geleden was dat wij samen op avontuur gingen moest het dit jaar maar weer eens gaan gebeuren. Ons doel stond al een tijdje vast. Met de belly op europa’s grootste rover…

USA, San Angelo 2012

Na drie jaar is de tijd aangebroken om te vertrekken naar het één van de droogste en dorste gedeeltes van de verenigde staten, Texas! Het gedeelte van Amerika waar je uren lang kan rijden zonder dat je ook maar iemand tegenkomt, en je je vervolgens bevindt in steden met miljoenen inwoners die van alle gemakken voorzien zijn. Het is niet voor niets dat Amerika, voor mij in het begin genoodzaakt, mijn favoriete vakantieland is.

Spanje, Riumar 2010

De spanning is te snijden als we met hoge snelheid aankomen varen op een grote school bluefin tuna’s. Dit is hét moment, dit is waar we voor gekomen zijn. De verzamelde groep meeuwen blijft maar duiken op de naar boven gestuwde en opgejaagde school met prooivis. De motoren gaan uit, de laatste meters richting de tonijn leggen we driftend af.  Als de inmiddels uitgeworpen popper dan ook nog eens bij de eerste worp van…

USA, San Angelo 2009

Eindelijk was het dan zover. Na maandenlang uitkijken naar mijn zomervakantie ging het toch eindelijk gebeuren. Een bezoekje van de complete familie aan zoon, oom, broer en zwager Peter. Peter woont in de verenigde staten. Niet zomaar in de verenigde staten, neeeej… Peter woont in de lone star state. Texas. Blackbass walhalla. Nou was ik daar al een keer eerder geweest, maar door omstandigheden werd er destijds niet gevist!

Denemarken, Funen 2006

September 2006, na lang wachten worden we eindelijk losgelaten. Bestemming Denemarken op het eiland funen. Ik voel mijzelf een soort gast bij de smokers. Michel en Ewout zijn hier al vaker geweest. Deze keer werd ik uitgenodigd mee te gaan. Het doel is het vangen van zeeforel. Iets wat tegenwoordig al lastig is, zelfs in het land waar ze eigenlijk opgestapeld moeten liggen.