LARGEMOUTH IN EXTREMA…

Een dik jaar nadat de eerste plannen voor een trip naar Extremadura gesmeed werden is het dan eindelijk zover. We spreken zaterdag 15 April 2023 als ons gezelschap, bestaande uit Paul, Dennis, Bryan, Damian, Romano en mijzelf op het vliegtuig stappen naar Madrid, om vervolgens drie uur na onze landing aan te komen in het dorpje Puebla de Alcocer, gelegen in centraal Spanje. Dit gaat het uitgangspunt worden voor een week vissen op een vis die we in Nederland nog niet kunnen vangen, namelijk Largemouth Bass. Een baars soort met, zoals de naam al doet verwachten, een gigantische laadklep van een bek. Kort maar gedrongen en een vis die je op ontzettend veel manieren/technieken kan vangen. Daarnaast maken we een goede kans op Snoek, Snoekbaars en wellicht een mooie Komizo barbeel. Wie weet?

Zo’n drieënhalf uur na landing op Madrid airport komen we aan in Puebla de Alcocer, een klein dorp tussen de meren La Serena en Orellana. Craig, ons contactpersoon wacht ons op aan de rand van het dorp. Onder het genot van een welverdiend biertje bespreken we wat er de komende week gaat gebeuren. We gaan per koppel een dag met hem op pad, op zoek naar de vis waar we voor gekomen zijn. Er is besloten dat Paul en ik als eerste aan de beurt zijn zodat we eventuele belangrijke info direct kunnen delen om op die manier ook de anderen snel op het juiste pad te krijgen. Vanwege de te verwachten drukte (het is namelijk een lang weekend in Spanje) hebben we besloten de eerste dag naar het moeilijke maar rustige meer van la Serena te gaan. Nadat we boodschappen hebben gedaan en een lekkere spaanse burger hebben gescoord in een van de weinige plaatselijke “shabby” restaurantjes is het tijd om deze lange dag te beëindigen. Morgen gaan we voor de eerste visdag.

Visdag 1: Met een graad of 10 is het nog koud als we vroeg in de morgen aan de oever van la Serena staan. Ik ben dan ook blij dat de enige trui die ik bij mij heb nog in de auto ligt zodat ik nog een extra laagje aan kan trekken. De twee huurbootjes gaan als eerste in het water, later gevolgd door de boot van Craig waar Paul en ik in zullen starten voor onze gids dag. Het is ongelooflijk maar waar, maar wij zijn de enige bootjes op het gehele meer, en dit zijn toch echt geen kleine meertjes. Na een uurtje of twee op de boot merken we dat het écht warm begint te worden. De temperaturen zitten de hele week maar nét onder de dertig graden, maar geen nood, we zijn goed voorbereid, wij komen de dag wel door met onze flessies zonnebrand en onze speciale uv werende shirts. De Bass laat het alleen tot nu toe nog wel afweten, maar hopelijk komt daar snel verandering in…. LEES HIER VERDER