WOORD VAN DE DAG…

Ik kan niet anders zeggen dat ik een echte geluksvogel ben als het gaat om het vissen, althans…tot nu toe. (Ik klop ‘m gelijk even af.) Telkens is het weer acceptabel genoeg om er lekker op uit te trekken en dat bevordert alleen maar de zin om te gaan. Als het dus weer maandag is en ik mijn standaard taakjes voor de dag heb volbracht, sta ik in de startblokken om op zoek te gaan naar snoek. Deze keer heb ik wat meer tijd en besluit ik om wat nieuwe stekken aan te doen om te kijken of ik mijn stekkenpakket kan uitbreiden. Toch begin ik op een stekkie die ik al wat lange ken, gewoon om te kijken of ze er al zitten. Ik vis wat stekken af op hoge snelheid om niet te veel tijd te verspillen, maar helaas lijkt het erop dat ze nog niet “binnen” zitten. Op naar verse stekken…

Eenmaal aangekomen zie ik wel dat dit in potentie een hele mooie stek is, maar eerlijk is eerlijk, het is écht ondiep en dat maakt dat ik ongeveer van de ene kant van het water naar de andere kant de bodem kan bekijken. Ik probeer het een paar honderd meter om vervolgens te stoppen en terug te gaan naar de auto, wetende dat ik op dit water nog wel een keer terug kom, maar dan op een ander gedeelte, hopelijk een ietwat dieper gedeelte. Als ik onderweg naar stek drie een potentieel zeer interessant stukje tegenkom zet ik even de auto aan de kant. Even checken en een paar worpjes maken. Ook hier is het weer ontzettend ondiep, misschien een centimeter of vijfentwintig, maar wonder boven wonder krijg ik toch een aanbeet op de chatterbait. Yes! Van de nul zijn is altijd prettig. 🙂 Als ik nog even door vis krijg ik nóg een mooie snoek op de swimbait. Een knalharde aanbeet van de zijkant, maar op de een of andere manier weet deze snoek helaas te lossen. Voor nu weet ik even genoeg, ik markeer deze stek even op mijn maps voor een eventuele volgende keer. Op naar de volgende stek.

Ondiep is toch wel het woord van de dag want overal waar ik kom staat nagenoeg géén water. Ook op de volgende stek is dat het geval. Het is de laatste stek van de dag. Ook hier bedraagt de diepte slechts een centimeter of dertig. Die snoeken hebben niet veel nodig, dat weet ik, het is vooral de vraag of ik het leuk vind om op dit soort wateren te vissen? Misschien word het interessant wanneer ik de nodige aanpassingen heb gedaan? Na een verkenningstochtje wat naar verwachting ook niets meer oplevert houd ik het voor gezien. Een snoekje op de kant en eentje verspeeld. Ik kan ermee leven… op naar de volgende keer.