STREKDAM EN OMSTREKEN…

Een van de nadelen van het najaar is dat het weer kouder en natter word en dat het harder gaat waaien. Zo werd het vissen in de avondjes het de afgelopen weken gewoon niet en dus werd er gezocht naar een geschikter moment om even een hengeltje uit te gooien. Op mijn vrije maandag laat ik, op een paar dingen na, alle werkzaamheden even los en besluit ik in de middag een korte sessie te doen aan de rivier. Even de strekkers bezoeken en hopen op een mooie snoekbaars. Het waait nog steeds aanzienlijk en dat maakt het er niet gemakkelijk op. Toch vang ik na een minuut of twintig, nadat ik de hele strekdam en omstreken afgevist heb een mooie snoekbaars, vlak voor mijn voeten. Ze liggen er altijd wel he!! Je moet ze alleen even vinden.

Na deze snoekbaars verkas ik naar een andere stek, want ik wil te weten komen hoe het met het bestand staat op dit gedeelte van de rivier. Ik heb mijn vouwfiets bij mij om niet te veel tijd te verspillen aan het verplaatsen, en met zo’n fietsie gaat het allemaal een stuk sneller. Stek twee levert weliswaar een mooi baarsje op, maar verder dan dat kom ik helaas niet.

Als ik aangekomen ben op de laatste stek hoop ik dat het hier wat beter gaat zijn, maar ook hier kom ik er snel achter dat het niet gemakkelijk gaat worden. Ik begin zelfs te twijfelen of ik niet beter gewoon naar huis kan gaan. Met de spits in aantocht zal het wel een tijdje duren voor ik weer thuis ben, en eerlijk is eerlijk, ik heb nog wat andere dingen te doen. Daarnaast begint het zonnetje onder te gaan en wordt de kou niet meer tegengehouden, maar gaat het dwars door mijn kleding heen.

Ik geef mijzelf nog een paar worpjes en dan kap ik. Letterlijk in de laatste worp krijg ik nog een aanbeet en staat de hengel mooi krom. Een mooie grote baars, tonnetjerond beland uiteindelijk in mijn schepnetje. Yes!! Dit was de vangst van de dag. Weer een vis van net geen vijftig, wat een plaatje! Ik ga ermee op de foto en dan is het klaar om te gaan. Wat een lekker gevoel om zo te stoppen, kon het maar vaker zo gaan. Op naar de volgende maar weer…