LIEVER IN SPANJE…

Wat kan vissen toch leuk zijn. Het was eventjes geleden dat ik Erik sprak. Erik is de eigenaar van Chasing Blue Fishing Experiences, een visgids in Spanje die zich vooral specialiseert in het vangen van dikke vette blauwvin tonijnen en dat soor sjizzle. Stoer, dat zeker, maar deze keer was hij even in Nederland om wat familie en vrienden te bezoeken en om een paar dagen te vissen natuurlijk. Deze keer ook een dagje met mij en dus gingen we op een maandag samen op pad om te gaan baarzen. In eerste instantie zou dat snoeken zijn, maar door de ingevallen vorst lag alles dicht en hadden we geen andere keuze.

De reis naar de stek gaat vanzelf, want met zo veel vette verhalen vliegt de tijd en zou ik liever in Spanje zitten dan in vrieskou. Goh, die tonijnen is toch nog wel een keer het overwegen waard. Wow! Als we na een tussenstop aankomen hoop ik op weinig concurrentie en dat lijkt ook zo te zijn, maar als we eenmaal over het dijkje kijken zie ik tot mijn schrik twee vissers, allebei voorzien van een cameraman. Godver! We veranderen het plan een beetje en lopen gelijk naar de laatst beoogde stek om vervolgens terug te vissen en her en der een stek te vissen waar de cameraboys nog niet geweest zijn. Dat lukt aardig en gelukkig vangt Erik op stek 1 ook zijn eerste vis van de dag. Een mooie veertiger is een feit, Yes!

Dat de vis niet heel erg los is word wel duidelijk als het voor de rest stil blijft. We blijven verkassen en op iedere stek waar ik vis verwacht vangen we wel een vis, maar daar blijft het dan ook bij. Toch weet Erik op stek twee nog een mooie vis van zevenenveertig centimeter te vangen. Daarna besluiten we om naar de overkant te vertrekken in de hoop dat het daar misschien wat beter is. Erik is los, hij gaat als een raket als hij ook nog eens nummer drie, vier en vijf van de dag vangt. Het zijn geen grote baarzen op deze stek. En bij mij? Bij mij blijft het stil. “What do you do”, het is wat het is. Als de zon onder gaat en we weten dat we nog een stukje terug moeten houden we er maar mee op! De terugweg gaat hetzelfde als de heenweg. Verhalen, verhalen, verhalen…Ik moet een keer naar Spanje, dat is wel duidelijk. Die tonijnen liggen op mij te wachten. 😉 Op naar de volgende maar weer.