STREETFISHING SKILLS…

Wat is het weer de afgelopen weken toch rampzalig geweest. Veel wind, veel regen en dus ook niet heel erg uitnodigend om te gaan vissen. Tóch wil ik er nog eventjes op uit. Aangezien het allemaal niet heel best is zit ik enorm te twijfelen wat ik moet gaan doen. Zeebaars is geen optie in verband met de wind en bij snoekbaarzen zit ik met dezelfde omstandigheden en dus besluit ik maar om in de buurt te blijven en een beetje aan mijn streetfishing skills te werken.

Het is iet helemaal mijn eerste plan, maar wanneer ik toevallig Walter aan de lijn heb en hij vertelt dat het bij hem in de buurt prima toeven is met de dropshot besluit ik maar die kant op te rijden en aan te sluiten wanneer ook hij daar staat te vissen. Als ik aankom en zie dat hij er daadwerkelijk staat is de eerste vraag natuurlijk of ze er nog zitten, maar voordat ik aan die vraag toe kom krijg ik al een antwoord. Hoe goed het van de week ook was, vandaag is het duidelijk wat minder. Tóch duurt het niet lang voordat de eerste vissen boven water komen, in eerste instantie vooral bij Walter, daarna ben ik ook gelukkig aan de beurt.

Zo weet ik in eerste instantie best wat baarsjes te verschalken en ook al zijn het geen grote, ik heb er toch zeker de lol in. Een half uurtje later komt er dan toch een mooi formaat baars om de hoek kijken. Wat een sterke vis zeg?! Ik begin bijna te twijfelen of het wel een baars is, maar wanneer deze vis na een mooie dril het wateroppervlak doorklieft zie ik van de mooie strepen op de flank. Mooie baars! Cool! Happy me! Even later pak ik nog een mooie baars, dit keer een iets kleinere, maar toch zeker begin dertig. Wanneer we gaan verkassen vraag ik mij af, hoeveel vissen heb ik inmiddels gevangen? Ik heb niet geteld, maar best een aardig aantal.

Als we aankomen bij de volgende stek komen we wat mede vissers tegen. In eerste instantie word ons afgeraden hier te gaan vissen aangezien zij zelf al een tijdje bezig zijn met de dropshot, maar nog geen enkele vis hebben gevangen. Eigenwijs als we zijn proberen we het toch en met enig resultaat zullen we maar zeggen, want letterlijk iedere worp levert vis op. Ook al is het niet groot, het is prachtig om de agressie van die kleine rakkertjes te ervaren. Onze medevissers vinden het overigens ook mooi om te zien. Het verschil zit vaak in de details, ook al is het deze keer niet alleen verschil in detail. De materialen waarmee zij vissen zijn gewoon niet geschikt voor deze visserij. Aan het einde van de avond staat de teller toch zéker boven de dertig. Wat een superleuk avondje! Op naar de volgende maar weer…