GISSEN IN HET VISSEN…

Na een tijdje niet meer op mijn “huis rivier” te zijn geweest was werd het weer eens een keertje tijd om te gaan kijken of er nog een visje gevangen werd. Deze keer ga ik weer eens met Dennis op pad. Dat is inmiddels weer eventjes geleden aangezien hij van een wel verdiende vakantie aan het genieten was. Gezellig effe een beetje bijpraten over vissen, voetbal en andere zaken, maar dan natuurlijk wel op de momenten dat we NIET aan het vissen zijn uiteraard.

Het blijft telkens weer een prachtig gezicht om te zien hoe de rivier er bij ligt. Een mooie beboste omgeving, strekdammen en een prachtig stroompje zorgen ervoor dat je zonder dat je überhaupt aan het vissen bent toch aan het ontspannen bent. We besluiten om een aantal dammetjes af te vissen om te kijken of we een snoekbaarsje kunnen verschalken. Ook al duurt het even voordat er daadwerkelijk wat gebeurt, uiteindelijk gebeurt het wel en mag ik het eerste snoekbaarsje van de avond kort onder de kant aan tikken. Optimaal voelt het nog niet, maar het is een begin en van daaruit kunnen we weer verder werken. Het bizarre is dat je weet dat het soms héél goed is in de kribvakken maar dat het op momenten ook heel lastig kan zijn. Deze keer gooit het los geslagen wier wel wat roet in het eten, maar bemerken we wel dat de vis aanwezig is, zeker wanneer ik binnen redelijk korte tijd ook nummer twee en drie naar binnen mag drillen. Dennis verspeeld helaas voor hem een mooie vis vlak onder de kant. Maar hey, het is wel een teken van leven.

Als we twee stekken toch wel wat langduriger bevist hebben besluiten we naar de laatste stek van de avond te verkassen. Eentje waarvan je weet dat het hier eigenlijk altijd wel gebeurt. Heerlijk natuurlijk als je dat soort stekken tot je beschikking hebt, nietwaar? Ik ken deze stek van haver tot gort en dus is het vertrouwen torenhoog. Daar waar het vertrouwen bij mij aan de hoge kant is is het bij Dennis wat minder. Hij doet niets verkeerd, maar het vangen van een visje is hem vanavond spijtig genoeg niet gegund. Dat is ontzettend balen voor hem, zeker als het bij mij eigenlijk als vanzelf gaat en dat voelt voor mij dan ook weer dubbel. Je wil het liefst gelijke aantallen vangen, maar dat gaat vanavond niet op. Ik vang in zeer korte tijd flink wat snoekbaarzen, allemaal op een “simpel” twistertje met een loodkopje terwijl hij op zijn dropshot montage met hetzelfde simpele twistertje gewoon geen beet krijgt. Het blijft soms gissen in het vissen. Aan het eind van de rit hebben we beide gelukkig een fijn avondje aan de rivier beleefd. Het was heerlijk vertoeven deze keer, op naar de volgende keer…