SNOEKBATTERIJ-TJE VOL…

Wat is het toch een lekker gevoel. Het uitkijken naar de dag dat je weer buiten kan gaan spelen. Heb je de goede vibe te pakken, dan wordt dat gevoel natuurlijk alleen maar versterkt. Als de maandag weer prima vooruitzichten heeft besluit ik om nog één keertje te gaan snoeken. Officieel is het natuurlijk de laatste keer dat het mag, aangezien de volgende sessie in Maart valt en het snoekseizoen dus eigenlijk gesloten is. Jaja, ik weet wel dat ik gewoon met kunstaas mag vissen en dat je dus gewoon door kan snoeken, maar ik weet nog niet of ik dat ook ga doen. Misschien wel, misschien ook niet. Het snoek batterijtje is best wel vol en ik merk aan mijzelf dat ik ook weer geneigd ben andere dingen te gaan doen.

Voorlopig nog één maal op de snoek dus. Het is koud, de afgelopen nacht heeft het gevroren en de zon schijnt nu volle bak, en dat maakt dat ik mijn verwachtingen van deze sessie van tevoren wat bij stel. Dit zijn nu eenmaal niet de beste omstandigheden voor het vangen van snoek. Dat theorie niet altijd matcht met de praktijk wordt al snel duidelijk wanneer ik bij de tweede worp al een misser heb. Snel wissel ik van aasje en bij de volgende worp is het hangen en mag ik de eerste snoek van de dag noteren. Haha fantastisch! Ik ben van de nul en dat geeft toch altijd een lekker gevoel.

Ik vis lekker door met de gedachte dat dit dan waarschijnlijk écht niet de laatste activiteit van de dag gaat zijn, en dat klopt want na een dik uur pak ik ook nummer twee van de dag. Een mooie dikkert die zich duidelijk zichtbaar tijdens de tweede aanval met volle overgave op het aas stort. Wauw! Deze gaat weer in de boeken, wát een toffe aanbeet! Daar word je gewoon helemaal blij van. Gaat dit nog overtroffen worden vandaag? Ik hoop het, maar na ruim twee uur vissen zonder verder resultaat moet ik rechtsomkeert maken. Het word stilletjes aan tijd om te stoppen, al heb ik nog wel een uurtje te gaan.

Op de terugweg vis ik de hotspotjes nog even af, je weet maar nooit toch? Misschien is het bijt momentje aangebroken want binnen het half uur krijg ik ook nog snoek nummer drie, vier én vijf op de kant. Ongelooflijk maar waar. Dit is mij toch niet heel vaak overkomen zit ik mij te bedenken. Wat een heerlijke visserij is het vandaag. Nog even hop ik naar de laatste stek waarvan ik bijna zeker weet dat ook daar snoek te vangen is, maar helaas…het bijt momentje is voorbij, en dat is tegelijkertijd het moment voor mij om te stoppen. Deze sessie was top! Op naar de volgende…