RONDOM HET WATER…

Het is maandag middag en Ik heb zin om te vissen. Zin om de kennis een beetje uit te breiden en gewoon even lekker rondom het water hangen. Snoekbaars vangen is het doel en ik heb besloten om eens te gaan kijken op stekken die ik al een tijdje gemarkeerd heb staan als potentieel interessant. Altijd leuk natuurlijk, want je weet maar nooit wat je tegen gaat komen. Daarnaast is vissen op de rivier goed voor de beweging, want met volle bepakking strekdam hoppen is soms best fysiek intensief. Deste irritanter vind ik het dat wanneer ik een minuut of vijf moet lopen om op een superstek aan te komen om er vervolgens achter te komen dat ik niet de enige was op maandagmiddag met dit plan. Stek één kan overboord dus! Overigens blijft dit wel een stek die ik nogmaals wil bezoeken, want de potentie is zéker daar. In mijzelf mopperend wandel ik weer terug naar de auto. Half uur gereden voor “Jan met de korte achternaam” maar het weerhoudt mijn niet om wederom een half uur in de auto te stappen voor potentiële stek nummer twee. Vis technisch gezien een zeer smakelijke stek met veel mogelijkheden. Shad, dropshot, eigenlijk wel van alles wat. Ik weet derhalve geen vis te vangen hier, maar ik ben wel te spreken over de mogelijkheden. Had ik maar een dropshot stokkie bij gehad, dan had het misschien wel heel anders kunnen uitpakken.

Ik besluit het voor nu achterwege te laten en ga even langs een stek die al op de terugweg naar huis ligt. In dit geval een bekende stek en gelukkig laat deze mij niet in de steek want vrij snel na aankomst vang ik mijn eerste snoekbaars van de dag. Een mooie zestiger doorklieft het wateroppervlak, ik schep hem, onthaak hem, maak een pica en zet m weer terug in zijn element. Yes! We zijn weer van de nul. Niet heel veel later komt ook nummer twee nog boven en daarna besluit ik weer verder te gaan, speuren naar nieuwe stekken. Het is wel weer eens leuk om hier en daar te gaan kijken wat er nog allemaal te halen valt. De ene stek is interessanter dan de andere, maar bij alle vinkjes die ik gezet heb zie ik wel dat het interessante spotjes waar je normaal gesproken echt wel snoekbaars zou moeten kunnen vangen. Ik sta alleen op dit moment voor de meeste stekkies met het verkeerde getijde. Mocht ik een snoekbaars van formaat vangen dan zou ik m nooit of te nimmer kunnen landen. Ik ben maar alleen en ik zou halsbrekende capriolen uit moeten halen. Dat is het mij dan op dit moment nog niet waard. Met twee snoekbaasjes in de pocket prijs ik mijzelf deze dag maar rijk. Vangen was niet het belangrijkste, de opgedane kennis is veel interessanter. Op naar de volgende maar weer…