PRIMA IN ORDE…

Het gaat ook gewoon lekker met het snoeken en zoals altijd, wanneer het goed gaat smaakt het naar meer. Ik heb weer een nieuw stukje ontdekt en kan eigenlijk niet wachten totdat ik aan de waterkant sta om mijn enthousiasme te botvieren op dit mooie stukje water. Overigens ben ik een echte mazzelaar want het wéér is zoals ongeveer iedere maandag prima in orde. Geen regen gelukkig want geregend heeft het de hele nacht ervoor al, en dat merk ik want het water is niet helemaal zo helder als dat ik hoopte. Toch is het nog helder genoeg om het vertrouwen erin te houden. Wanneer ik begin herinner ik mij weer dat ik het eerste gedeelte van het “nieuwe” stuk al een keer bevist heb, zij het een aantal jaren geleden. Of het toen wat was weet ik eerlijk gezegd niet meer.

Het eerste stuk is wat onwennig en levert niets op maar op het moment dat de twijfel een beetje begint toe te slaan komt een snoekje onder mijn voeten vandaan mij vertellen dat ik mij geen zorgen hoef te maken. Nummer een is binnen, check! Hoe verder ik loop, hoe rustiger het word. Ik kom eigenlijk bijna niemand tegen en het water word eigenlijk alleen maar interessanter. Toch vang ik op de nodige kruisingen, bruggen en andere interessante spots geen snoek. Pas bij de laatste spot krijg ik een beuk op de chatterbait, waarna een mooie sterke snoek zich na een mooie dril in het netje laat glijden. Wow! Wat een mooie gezonde vis is dit ook weer. Iets waar ik de laatste tijd sowieso niet over heb te klagen. Na een fotootje wordt ook deze vis weer terug naar huis gestuurd. Ik ben eigenlijk ook aan het einde van deze spot. Er rest mij dus nog één ding en dat is terug lopen naar de auto. Onderwijl doe ik nog wat spots aan, check ik of er nog meer interessante stekken liggen alvorens ik nog even terug ga naar mijn “oude” stekken. Ik heb nog maar heel eventjes en ga dus nog even HSL vissen, spotje op spotje af, hopend op nog meer snoek. De volgende spot levert ook direct weer vis op, een kleintje, maar wat maakt het uit?

De laatste spot van de dag. Ik heb nog hooguit tien minuten, ik moet namelijk op tijd terug zijn voor een afspraak. Ongelooflijk maar waar pak ik op het laatste moment nog een dikke rakker die mijn Swing Mikey ge-t-boned terug naar de kant laat komen. Mooier word het niet. Gauw maak ik nog wat foto’s voordat ik écht terug naar de auto moet, want anders kom ik écht te laat. Het was weer een mooie sessie, met vier snoeken in slechts een paar uurtjes. I’m a lucky bastard! Op naar de volgende keer maar weer…