ARGUSOGEN…

Ik heb deze dag een keuze gemaakt om dingen even wat anders te doen als anders. Mijn wekelijkse sportmomentje word voor een keertje aan de kant geschoven en dus sta ik wat wat vroeger dan anders aan de waterkant en hoop op een dikke klapper vandaag. Ik heb er zin in en het gaat gebeuren! Een klein uurtje verder is mijn enthousiasme wat getemperd want in de polder waar ik normaal gesproken altijd wel een visje vang krijg ik een dikke nul te verwerken. Wat krijgen we nou?? Het is duidelijk dat de snoek op deze stek niet wil want het enige wapenfeit is een volger op de chatterbait op de weg terug naar mijn auto. Oke, het water is hier al weken niet optimaal wat betreft helderheid, en wetende dat die snoeken hier niet gek zijn zou het zomaar kunnen zijn dat het ideale aasje op deze dag niet bestaat. De swimbait word niet opgemerkt en al het andere opvallende wordt met argusogen bekeken.

Ik besluit om te verkassen en na een minuut of twintig sta ik wederom aan het water. Deze keer op het gedeelte waar ik een tijdje geleden die fantastische 7 klapper had. Ik besluit deze keer om dit gedeelte van achteren naar voren te vissen, en dat met een beetje tempo zodat ik eventueel nog een andere stek kan gaan bevissen als het ook hier niets zou zijn. Een ruim uur verder, wanneer ik weer bijna bij de auto sta krijg ik dan toch waar ik voor ben gaan vissen. Eindelijk heeft een snoekje mijn aasje gegrepen! Phoe, wat is het taai zeg! Gauw gaat het snoekje terug. Aangezien het ook hier tegenvalt ga ik nog één stekkie uitproberen voordat het al weer tijd is om huiswaarts te keren. Ik beland op een stukje water midden in een industriegebied! Het is niet helemaal wat ik voor ogen had, maar ik sta er nu toch en dus kan ik beter maar een paar worpjes doen.

Direct bij de eerste worp vouwt de top van de hengel ineens dubbel. Een kort moment denk ik aan vastzitten, maar daarna blijkt tóch dat ik snoek twee van de dag in de pocket heb. Een gehavende, maar voor de rest gezonde vis mag even op de foto! Lekker hoor!! Twee voelt toch vaak een stuk beter dan één als je het mij vraagt. Ik besluit nog heel even door te vissen en dit kleine stukje water nog even af te vissen. Het levert nog twee twijfelaars op, maar wát ik ook probeer, deze snoeken trappen er vandaag niét in. Het is deze dag duidelijk taaier dan andere dagen en ook dat is iets waar je als visser rekening mee moet houden. Het zij zo. Deste blijer ben ik met de twee vissen dit ik wél gevengen heb. Als ik erachter kom dat ik deze dag ruim acht kilometer heb gelopen besluit ik dat het genoeg is geweest. Hopelijk zijn de vissen de volgende keer weer wat happiger. Op naar de volgende….