PIJPENSTELEN…

Het is weer even wennen aan de huidige omstandigheden. De herfst is niet rustig aan gekomen maar kwam binnen zonder kloppen met alle gevolgen van dien. Storm en regen, het blijft maar komen. Toch vind ik in al dat gevaar nog een spaarzaam momentje om een sessie te doen. Ik besluit om naar de rivier te gaan, gewoon omdat dit in deze periode over het algemeen wel vis oplevert. Nog een paar weken en dan is dat weer voorbij. De tijd is kort, het gaat ook deze avond weer regenen en ik heb geen zin om zeiknat te worden. Het word dus een sessie totdat het gaat regenen en hopelijk voor mij duurt dat nog wat langer dan dat ze voorspellen.

Wat gehaast loop ik richting de enige stek die ik deze avond ga bezoeken. De tijd is kort en dus verspeel ik geen tijd. Ik zet mijn spulletjes neer, doe de eerste worp van de avond en tok…. de eerst vis van de avond hangt al direct. Een betere binnenkomer kan je natuurlijk niet hebben…lekker!! Een mooie snoekbaars glijdt langzaam het netje in en na een fotootje mag ie weer gaan zwemmen. De derde worp is wederom raak. Het valt mij op hoe ondiep de snoekbaars ligt. Ik vang er zelfs een op hooguit dertig centimeter water tegen een rietkraag aan. Mooi schuilplekje misschien? Wie zal het zeggen. Mij zal je in ieder geval niet horen klagen.

Tóch merk ik dat het niet zo druk is met de vis als dat ik had verwacht. Nogmaals, ik klaag zeker niet, maar normaal gesproken gaat het wat gemakkelijker als dat het deze avond gaat en dat ondanks het feit dat ik toch met enige regelmaat vis vang. Ik ben ook veel te veel verwend geweest op deze stek in de afgelopen jaren. Dan ga je misschien ook wel verwachtingen krijgen die misschien niet helemaal reëel meer zijn. Ik kijk stiekem even op mijn horloge. Hooguit nog een half uur tot drie kwartier te gaan voordat de regen roet in het eten gaat gooien.

Terstond vang ik nog een mooi snoekbaarsje, en weer op een diepte die je normaal gesproken nooit af zou vissen. Er is ook niemand die daar vist, misschien dat ik ze daarom nog wél vang op de stekken waar je het niet zo snel verwacht? En dan komen de eerste druppels. Ik berg mijn camera vast op, vang daarna nog een kneiter van een baars en bedenk dan dat het wel genoeg is geweest voor deze avond. Het regent inmiddels pijpenstelen, het is mooi geweest… op naar de volgende!