HENGEL IN DEN HAND…

Het is wel eens beter geweest als het gaat om de momenten dat ik kan gaan vissen. Ik word genoodzaakt wat afgeremd, maar dat is helaas niet anders. Dát en dan ook nog eens dat ontzettende takkeweer wat totaal niet uitnodigend is, en je hebt een geweldige cocktail om eventjes niét te gaan vissen. Toch kruipt af en toe dat bloed waar het eigenlijk niet gaan kan. Zo ook deze keer. Ik heb gewoon ontzettende zin om te gaan vissen, en dus besluit ik wanneer ik aan het einde van mijn “vrije dag” nog een paar uurtjes over heb deze tijd te benutten met een hengel in den hand.

Ik blijf in de buurt en ga voor een baars sessie-tje. Normaal gesproken zou ik rond deze tijd van het jaar daar wel wat vis moeten kunnen vangen. De eerste worpjes doe ik onder de brug, uiteraard een standaard stekkie waar je wel een visje zou verwachten nietwaar? Inderdaad, letterlijk in de tweede worp krijg ik een heerlijke beuk op de hengel en vang ik zowaar geen baars maar een snoekbaars. Wat een leuke verrassing! Ik weet echt wel dat ze er zitten, maar zo vaak vang je ze dan toch ook weer niet. Laten we het op een goede binnenkomer houden, want het blijkt de enige vangbare vis te zijn op deze stek en dus verkas ik gauw naar de volgende stek.

Ik ga naar een stuk waar ik de baars verwacht. Dit lange kanaal heeft een mooie vaargeul kort onder de kant en verwacht dus ook dat ik de vis daar in de buurt zal vangen. Het klopt half, want de baars zit overduidelijk niet alleen in de vaargeul maar ook ernaast want binnen korte tijd vang ik een aantal mooie fitte baarzen, allemaal zo rond de vijfentwintig a dertig centimeter op dat o zo goed werkende twistertje. De Wobbring, rare naam maar ze lusten dit aas overduidelijk graag. Gelukkig heb ik niks te klagen vandaag. Het weer is goed en de vis werkt mee.

Wanneer er een boot voorbij trekt en de waterverplaatsing niet mals is, merk ik dat de aanbeten direct weg zijn. Ik probeer nog wel een en ander, maar het lijkt erop dat die boot een tijdelijke aasstop heeft gecreëerd. Ik verplaats nog één keer maar als het hier niet meer wil lukken heb ik nog steeds een prima sessie-tje gedraaid hoor. Met een tiental baarzen én een snoekbaars in een kleine twee uurtjes vissen mag je best tevreden zijn lijkt mij. De laatste stek levert buiten een aantal halve aanbeetjes helaas geen vis meer op. Ach, het zij zo. Het is tijd om naar huis te gaan. Op naar de volgende maar weer…