KRAANWATER TROEBEL…

Goh! Het was al weer eventjes geleden dat ik kon gaan vissen. 2023 begon op zijn zachtst gezegd niet heel erg lekker met flinke pijn in de bakkes wat ervoor zorgde dat vissen even op de tweede plaats terecht kwam. Om een lang verhaal kort te maken was een wortelkanaal behandeling nodig om er weer bovenop te komen en dat is inmiddels aardig gelukt.

Nog herstellende van deze ingreep begint het weer een beetje te kriebelen en zoals ik eigenlijk altijd doe in deze tijd van het jaar besluit ik om lekker de polder in te duiken, op zoek naar snoek. Het weekend hiervoor is behoorlijk koud geweest, maar inmiddels zijn de temperaturen nét boven nul en dus ga ik vol goede moed met de auto richting polder. Ondanks het feit dat het echt nog ijskoud is duikt er vrij snel een snoekje vol op mijn kunstaas maar op de een of andere manier blijft deze vis niet plakken. Ik blijf eigenlijk wel een beetje verbouwereerd achter, want de kunstaas was gewoon niet meer te zien. Hoe kan zo’n vis nog los komen joh! Het is niet anders, tijd om verder te gaan.

Na een flink aantal worpen zonder vis en een gesprek met een local, die mij vertelt dat er hier in de weekenden ook behoorlijk gevist word door Belgen en Fransen trek ik mijn conclusie. Dit gaat ‘m vandaag niet meer worden en ik besluit mijn heil elders te gaan zoeken. Ik bekijk mijn resterende tijd, kom erachter dat ik als ik terug rijd nog een klein uurtje de tijd heb om nog een snoek te vangen. Gelukkig ziet het er daar goed uit. Het water is zo helder dat kraanwater troebel lijkt. Heerlijk, zo wil ik het graag zien, ik hou van helder water.

Dat, en ik heb ook wel vertrouwen in deze stek. Het heeft mij tot dusverre bijna altijd vis opgeleverd. Een beetje gehaast maak ik mijn eerste worpen wat natuurlijk niet het gewenste resultaat geeft, maar als ik een minuut of twintig onderweg ben komt dan toch die verlossende aanbeet. Heeerlijk, mijn eerste snoekje van het jaar is een feit. Yes! Omdat ik bang ben dat het onthaken niet gemakkelijk zal gaan besluit ik de haak te knippen zodat deze rakker weer snel terug kan in zijn element. Rustig zwemt ie weg. Lekker! Nog heel eventjes vis ik verder, maar als de zon weg is en de koude weer intreed besluit ik dat het voor vandaag mooi is geweest. We zijn weer van de nul, op naar de volgende keer maar weer.