ZEEBAARS, DE SEIZOENS OPENING…

(30-04-2015) Het was al een paar weken een klein beetje aan het kriebelen, een klein beetje maar hoor want ik vind mijn heil ook vaak in het vangen van andere vissoorten dan zeebaars. Als ik ‘s avonds na het werk gewoon zin heb om te vissen wil ik eerst even met het pennetje op de karper, maar bij nader inzien is het te veel gevraagd om al die spullen weer te voorschijn te toveren. Vissen wil ik uiteraard wél en aangezien mijn zeebaars spulletjes klaar staan voor gebruik besluit ik de stoute schoenen aan te trekken en een klein half uurtje, want dat is de tijd die nog resteert voordat het hoog water is, te gaan proberen om de eerste zeebaars van het seizoen naar binnen te takelen. Ik weet dat het niet gemakkelijk gaat worden, want het is opkomend en de temperatuur is nog laag, wat in deze tijd van het jaar niet de beste omstandigheden zijn. Mijn eerste worpen staan in het teken van wennen. Even wennen aan het “bouncen” over de bodem, het voelen van de loodkop en het aanvoelen van de stroming. Het is opvallend hoe snel je dat toch weer terug hebt, dat gevoel…

HH235-1

Ondertussen een beetje zoeken naar de vis en BOEM!! Huh?? Ik sta toch wel een klein beetje versteld dat ik daadwerkelijk vijf minuten bezig ben met vissen en gewoon mijn eerste zeebaars van het seizoen sta te drillen. Naarmate de dril langer duurt word ik minder overtuigd dat het om een zeebaars gaat. Het gaat te traag, geen gevecht en “plakken” op de bodem is ook niet écht standaard. Eenmaal onder het kantje word het duidelijk dat het wel degelijk om zeebaars gaat, en wát voor een. Deze mooie vis begint pas onder de kant in de gaten te krijgen dat ie gehaakt is en gaat toch zeker nog een keer of zes goed door de slip. Daarna is het gedaan. Ik ben toch wel een beetje onder de indruk als deze vis voor mij ligt. Dit zou wel eens een zeventiger kunnen zijn?  Meten is weten en inderdaad word mijn vermoeden bevestigd en kan ik gewoon na vijf minuten vissen mijn eerste 70+ er noteren. Hahaha… Nog even vis ik door, wie weet, maar tien minuutjes later besluit ik te stoppen. De buit is binnen en we moeten ook weer niet gaan overdrijven. Ik verwachtte niets en kreeg flink wat meer dan ik verwacht had. De avond is al goed, op naar de volgende….