WIE NIET WAAGT….

(21-08-2016) Een kleine week na mijn vakantie ga ik het er weer eens op wagen. Zoals beloofd aan mijzelf zou zeebaars weer wat meer in het vaandel komen te staan als het weer een beetje goed zou worden. Na de nodige positieve verhalen in de toko over de zeebaars vangsten heeft het wel nut om het weer eens te gaan proberen. Ook al zijn de verhalen nog niet zo zeer afkomstig van de waterweg besluit ik tóch om het daar te gaan proberen. Wetende dat er nog meer jongens aanwezig zijn zoek ik het gezelschap op en vis ik een uurtje of anderhalf met Remco en Roy op en hoop ik dat ik een zeebaarsje kan tikken. Na anderhalf uur moet ik mijn verwachting toch ietsje bijstellen want op een paar “halve” aanbeetjes na gebeurt er eigenlijk bar weinig. Gezien de weersomstandigheden ben ik er wel van overtuigd dat er deze avond mogelijkheden liggen op het vangen van zeebaars en dus besluit ik, hoe gezellig ik het ook vind, om te verkassen naar betere vis oorden. Ik moet er misschien iets harder voor werken dan ik dacht, maar het gaat gewoon gebeuren…

hh264

Stek twee ligt er gewoon fantastisch bij en ik kan mijn gevoel niet onderdrukken. Hier moét het gewoon gaan gebeuren, maar na een half uur vissen en het gevoel hebbende dat ik deze stek goed “raak” besluit ik om wederom te verkassen. Van de twee dammetjes die hier ik tot mijn beschikking heb is er reeds eentje bezet en word de keuze dus beperkt. Misschien komt het juist daardoor wel dat ik niet veel later en met veel doorzettings vermogen mijn eerste zeebaars van de avond vang. Het is geen grote, maar het is er een. Gelukkig…ik kan het nog! 🙂 Twee tellen later ligt ook nummer twee op de kant! De avond is al goed, maar ik verkas nog één keer om weer even een te worden met mijn stekkies. En oh wat geeft het een goed gevoel dat je ook op de volgende stek nog een zeebaarsje weet te vangen. Deze aantallen had ik deze avond niet meer verwacht. Nog heel even vis ik verder. Rond een uur of elf besluit ik dat het genoeg is geweest. Ik ben tevreden met drie zeebaarzen deze avond. Na lange tijd weer eens een zeebaarsje op de kant. Een goed gevoel en dit smaakt overduidelijk naar meer. De volgende zeebaars gaat niet lang duren….