VERANDERING VAN SPIJS…

(19-11-2019) Het is wel duidelijk dat de avondjes weer korter worden. Toch heb ik het idee dat ik nog niet helemaal uitgevist ben. Deze week kan bij toeval twee keer op pad, en op woensdag merk dat ik ondanks het feit dat ik zes vissen vang, de vissen gewoon niet los zijn. De helft blijft niet hangen en lost tijdens de dril, maar zoals ik al zei… Ik vang gewoon zes vissen en dus moet ik niet klagen. Een ding weet ik wel. De volgende dag ga ik weer eens op pad met de dropshot met de gedachte dat ik wat langer in de zone kan blijven hangen en zo misschien de vis wat meer kan triggeren tot een aanbeet. Met enige verwachting ga ik dus op donderdag terug naar dezelfde stek. Heerlijk om ook weer eens te kijken of er daadwerkelijk verschil zit in de vangsten als gevolg van verandering in aanbod. Natuurlijk neem ik ook een shad hengel mee, maar ik begin met de dropshot. Letterlijk in de eerste worp word mijn pintail-tje gegrepen alsof het het laatste aasvisje op aarde is! Geweldig!!! 1-0 voor papa en de eerste snoekbaars van de avond is een feit.

Het is zo’n avondje dat je het idee hebt dat alles samenvalt. Het weer is écht heerlijk, het is helder en er staat vooralsnog geen wind en dus kan ik mijn truukje tot de max uitspelen. Het resulteert in korte tijd in de vangst van een aantal snoekbaarzen en de nodige baarzen. Als ik dan even verkas naar een andere locatie (wel eentje die dicht in de buurt ligt) probeer ik ook daar hetzelfde truukje toe te passen. Het is een stukje klauteren maar hier is het toch wel een stukje minder. Bijzonder, aangezien ik misschien maar een kleine vijftig meter verderop sta. Het blijft hier beperkt tot slechts één schamel visje. Als ik op de klok kijk en ik nog een kleine drie kwartier heb voordat mijn tijd er weer op zit, verhuis ik toch nog maar weer terug naar stek 1. Nu vis ik wat dieper in de hoop misschien nog een snoekbaarsje te verschalken. Dat lukt zeker, maar vooral de baars kan mijn dropshotje niet met rust laten, waardoor mijn lichte “peppertje” keer op keer krom gaat. De teller staat inmiddels tussen de tien en de vijftien vissen. En dan besluit ik dat het mooi is geweest. Het is klaar en ik ben dik tevreden. Korte avondjes, maar we gaan nog even door! Op naar de volgende…