UURTJE HEEN, UURTJE VISSEN…

Na een weekje niet gevist te hebben, gewoon vanwege slechte weersomstandigheden, is het weer tijd om op zoek te gaan naar de rovers. Het dropshotten van de laatste keer is mij goed bevallen en de intentie is dus om dat nog maar een keertje te gaan doen. Daags voor mijn sessie kom ik er wel achter dat het lastig is om de vis aan de vinnen te komen want ik hoor werkelijk niemand die dik in de vis heeft gezeten de afgelopen dagen. Ik leg mijzelf geen druk op, ik ga gewoon richting de rivier en als het niet gaat lukken ben ik deze avond lekker op tijd thuis. Ik ga naar dezelfde twee stekken als waar ik eerder ook was en hoop dat ze er nog een beetje zin in hebben. Fingers crossed! Het duurt een dik uur voordat ik op de stek sta want het advies om thuis te werken word niet door iedereen opgevolgd met dikke files als gevolg. Kom op jongens! Ik moet verdorie vissen…dit kan natuurlijk echt niet he!! Eenmaal op de stek vang ik toch gelukkig vrij snel de eerste van de avond. Een kleine rakker! Even kieken en dan gaat ie weer terug.

Hierna word het helaas angstvallig stil. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het water er ook niet heel goed uit vind zien….daarbij komt dan ook nog eens dat ik totaal geen speldaas waarneem. Nadat ik de boel een beetje uitgekamd heb besluit ik na een dik halfuur te verkassen naar stekkie twee. Ook daar zijn de omstandigheden anders als anders. Het beetje stroming dat er staat zie ik in eerste instantie helemaal niet als iets negatiefs. Sterker nog, ik vind het eerder positief! In eerste instantie pak ik mijn dropshotje weer tevoorschijn, piel een paar kantjes uit om vervolgens de dropshot weer in te ruilen voor mijn shad stokkie in de hoop dat ik in de zwaardere stroming nog een ferme tik op de hengel krijg. Niets is minder waar. Het vertrouwen ebt stiekempjes toch wel een beetje weg. Ik krijg het ook koud. Als ik hier ook nog een klein half uurtje heb gestaan met nul activiteit besluit ik dat het mooi geweest is. De vis was deze keer niet los helaas. Kan gebeuren. Uurtje heen, uurtje vissen, uurtje terug. Het is weer mooi geweest van de week. Misschien word het tijd om het roer om te gooien. Op naar de volgende keer maar weer…