RECHTE STRAKKE BAK!

(01-10-2019) Als we weer een paar dagen verder zijn, hebben we weer nieuwe snode visplannen gemaakt. Pascal is in de buurt en Roy en ik zullen in de loop van de avond aansluiten voor een nieuwe flitsende zeebaars sessie. Erg teleurstellend is het om te horen dat Pascal de hele dag nog geen vis gevangen heeft, maar we hopen dat het tij letterlijk en figuurlijk in de de loop van de avond zal gaan keren. We proberen het in eerste instantie nog even met oppervlakte aas en wat pluggen, maar daar hebben we geen resultaat mee. We besluiten op aanraden van Roy naar een nieuw stekkie te gaan, en eerlijk gezegd geef ik het geen stuiver, aangezien het gevoelsmatig gewoon een rechte strakke bak is. Zelfs het zeebaarsje wat Roy vangt geeft mij nog geen vertrouwen. Gelukkig is ook Pascal huiverig, maar na wat verschillende huiverige aanbeetjes die uiteindelijk toch meer vis opleveren begin ik stilletjes toch wat meer vertrouwen te krijgen. Pascal vangt twee zeebaarsjes en gelukkig mag ik ook zelf hier nog een zeebaars vangen. Oke…check…been there, done that! 🙂

Hierna duiken we een ander stuk in en gaan we nog even vissen in het licht van de Thialf. Wel kicken, op zo’n manier vissen. Ik besluit na het maken van wat foto’s door te lopen naar een van mijn favoriete stekken en gelukkig vang ik (nadat ik mijn kunstaas heb afgestemd op de vis die ik in het hoofdlampje zag bewegen) een mooie zeebaars. Vrijwel direct na nummer twee van de avond vang ik ook nummer drie en verwittig ik de jongens. Zeebaars nummer vier verspeel ik helaas voordat de boys in de buurt zijn. Daarna word het weer even stil. Toch lijkt het erop dat ik gewoon het geluk heb met de keuze van mijn aas, want zowel Roy die links van mij staat en Pascal die rechts van mij staat krijgen gewoonweg geen beet. Bijzonder… Ik vang namelijk ook nummer vier van de avond en als we op het punt staan om te stoppen vang ik zelfs de vijfde zeebaars. Ongelooflijk maar waar. De avond begon voor mij niet goed, ik had moeite met de gekozen stekken en last van wantrouwen, maar was ook de gelukkige deze avond om de meeste vis te vangen. Het was niet eerlijk verdeeld, maar gelukkig gaan we allemaal huiswaarts met vis. Op naar de volgende….