PIELEN MET DE PEPPER…

Wat hebben we toch een lekker weer de afgelopen tijd. Het is intens genieten aan de waterkant kan ik je vertellen. Als we aan het kijken zijn wat we deze keer moeten gaan doen is het plan snel gesmeed. We besluiten om in eerste instantie weer eens een keertje de rivier op te gaan om te kijken of er al wat gevangen word, om vervolgens nog even gauw een snelle worp te doen op vriendje zeebaars. Als we aankomen bij de rivier zien we helaas dat het water nogal aan de hoge kant staat waardoor we op een hoop stekken in eerste instantie gewoonweg niet kunnen komen. We beginnen gewoon op dammetje nummer één en we zien wel wat er gebeurt. Roy is al snel van de nul met een mooie snoekbaars. Ik heb nog even moeite met het vinden van mijn ritme, maar uiteindelijk kom ik ook een soort van “van de nul” met een polsdikke vals gehaakte moddervette paling. Oh wat een feest…not!!! Niet veel later verkassen we naar stekkie nummer twee en gelukkig levert dat meer op met zowel vis voor Roy als voor mijzelf, met wat baars en snoekbaars.

Zo vissen we lekker door totdat het begint te schemeren, vangen ondertussen nog de nodige baars en snoekbaars als we stiekem toch wel een beetje beginnen te verlangen naar die zeebaarzen. We sluiten hier af met een visje of tien en banen ons een weg richting waterweg. Het enige waar ik nog niet zo over nagedacht heb…Ik heb alleen maar mijn snoekbaars hengel bij mij, maar neem de gok en hoop dat mijn “Pepper” ook zeebaars bestendig is. Wie niet waagt die niet wint zeggen ze toch? De eerste worp geeft zekerheid en ik vang direct mijn eerste zeebaarsje van de avond. Gelukkig, de hengel houdt. Niet veel later vang ik ook nog een tweede zeebaars, eentje van een formaat waar mijn hengeltje toch wel wat meer moeite mee heeft. Na het nodige “schuren” van de lijn langs de stenen mag ik dan toch een mooie zeebaars verwelkomen. Toch weer een mooie vijftig plusser. Hierna is het ook klaar. We hadden ook maar een kort momentje. Na een klein halfuurtje vissen besluiten we er weer mee te stoppen. Het is tijd om naar huis te gaan. Met vier verschillende soorten was ook deze avond weer een succes. Op naar de volgende maar weer…