OVER HET HOOFD…

Het op donderdag avond wanneer ik mijn volgende sessie ingepland heb. Aangezien het eigenlijk best lekker gaat op de rivier kan ik eigenlijk niet niét gaan, maar het zeebaarzen begint ook weer te trekken en dus wil ik dat ook even meepakken. Het is lastig kiezen en dus besluit ik het volgende. Aangezien het getijde vroeg in de avond interessant is voor het vissen op zeebaars pik ik dus eerst het goede getijde voor de zeebaars mee alvorens ik weer terug de rivier op duik. Het plan klinkt best leuk!

Ook ik heb de verhalen mee gekregen van de grote hoeveelheden speldaas waardoor ik zeer benieuwd ben waar ik in terecht zal gaan komen. Ik heb de tijd om twee stekken aan te doen, strategisch gezien. Het is wel een beetje een gokje wat ik ga doen, maar omdat er zoveel zeebaars in de waterweg zit kan het eigenlijk niet mis gaan. Was het maar waar! Bij aankomst op de eerste stek heb ik mij verkeken op de wind, welke op zich niet slecht is, maar hij staat vol in mijn bakkes. Toch is het niet onoverkomelijk, maar wat mij wel opvalt is dat het water met opkomend best troebel is en dat ik nagenoeg geen speldaas zie. Kak! Da’s geen goed teken… ook op stek twee is het hetzelfde verhaal. Resultaat? Tegenvallend, met slechts één ondermaats zeebaarsje op de kant. Ik houd het snel voor gezien en besluit de rivier op te gaan.

Na een dik half uur sta ik op mijn beoogde zoetwater stek en met de ervaring van de laatste keer verwacht ik een mooie avond tegemoet te gaan. Ik heb alleen één dingetje over het hoofd gezien. Het getijde. Dat is op het moment dat ik aankom precies aan het kenteren. Het water staat stil, het is doods en er gebeurt dus ook helemaal niks. Er rest mij dus eigenlijk niets anders dan wat stekken af te gaan die misschien wat minder getijde gevoelig zijn en dat lukt, want wanner ik op de tweede zoetwater stek aan kom is daar dan toch weer de verrassing van de avond te voorschijn. Een mooie dikke baars die mijn nedrig-je heeft gegrepen maakt van deze hopeloze avond toch weer wat moois. 🙂

Ik vis nog even lekker door, en vang terstond nog wat extra baarzen om vervolgens op het klokje te kijken om er vervolgens achter te komen dat het tijd is om ermee te kappen. Deze keer was vooral door toedoen van mijzelf een lastige sessie. De volgende keer moet ik toch wat beter proberen te timen. Op naar de volgende…