OOO ZO DRUK!…

Het zeebaars seizoen is best goed begonnen al zeg ik het zelf. Er word goed gevangen in de waterweg, maar het is ook oooo zo druk. Echt overal kom je medevissers tegen, en dat is niet altijd even fijn. Ik probeer mijn volgende sessie zo te plannen dat ik de drukte vooruit ben en dus duik ik direct na mijn werk door te rijden. Eten doen we later wel. Ik heb een kleine twee uurtjes de tijd en hoop dat de vis en de rest van de omstandigheden mee willen werken en dat ik een visje weet te vangen, maar als ik aankom is de wind best en beetje lastig en door de wind stroomt het kneiterhard naar binnen. Toch probeer ik er het beste van te maken, ik moet alleen even geduld hebben op het moment dat het ietsje rustiger word. Na een goed half uurtje word de stroming minder en ook de wind gaat stilletjes aan liggen en dat resulteert nagenoeg direct in de eerste aanbeet van de avond. Bizar toch? Ik heb hier een half uur staan werpen op dezelfde stek. Kan met toch niet voorstellen dat die vis hier net aan komt zwemmen. Gauw een pica en dan gaat ie weer terug.

In de verte zie ik al weer vier man op een strekkertje vissen. Ongelooflijk toch? Vroeger stond ik hier alleen, maar dat lijkt verleden tijd. Ik besluit nog even gauw te verkassen voordat ook mijn andere beoogde stek bezet gaat zijn, maar dat levert geen vis op en dus ga ik vergezeld met een collega visser (waarvan ik niet erg vind dat ik hem tegen kom) nog even terug om te kijken met het eerste afgaande op mijn “oude” stekkie. Het valt mij wel op dat in vergelijking met een week of drie geleden het allemaal wat moeilijker lijkt te gaan. Geen valse aanbeetjes meer ofzo? Het water lijkt mij in ieder geval wat minder levendig. Het zou zomaar een klein dipje in de maak kunnen zijn. Gelukkig vang ik ondertussen toch nog een kleintje, blije mij! Op het moment dat ik aan eten begin te denken komt er nog en groepje vissers aan, en ondanks het feit dat er genoeg ruimte beschikbaar is komen ze toch behoorlijk dicht bij ons staan. Het is voor mij het moment dat ik af taai. Ik was al van plan te gaan, het is alleen nog een beetje versneld. De volgende keer is het tijd voor een andere stek. Vandaag ben ik weer twee visjes rijker. Op naar de volgende keer…