NEUSJES IN DE BOTER…

Als het goed weer is moet je proberen te genieten. Dat wisten we toen Paul en ik afspraken om te gaan bellyboaten nog niet. Naar mate de visdag dichterbij komt zien we dat we met onze neusjes in de boter vallen als het gaat om het weer. Het word stralend zonnig en windstil. Dat is voor je zelf heel prettig…dat wel…maar voor het vangen van vis over het algemeen niet zo. De dag voordat we gaan begin ik mijzelf alvast in te graven als het gaat om evt  te verwachten resultaten. Ik heb de laatste tijd tè vaak om mij heen gehoord dat het niet goed is op de grindputten, dan moet er wel een kern van waarheid in zitten. Ach, we gaan hoe dan ook, hopen op een ommekeer en we zien het allemaal wel. Met temperaturen van rond de twintig graden is het sowieso genieten geblazen. Als we een uurtje aan het vissen zijn is het wel duidelijk dat de ommekeer er vandaag niet gaat komen. Op de fishfinder is en blijft het angstvallig stil. We proberen van alles en nog wat om die baarzen te triggeren tot een aanbeet. Carolina, Nedrig, Twitchbait, Chatterbait alles proberen we….

Pas als Paul een gele scissorcomb van mij leent, want ja…je moet toch wát, gebeurt er toch iets. Met een worp dicht tegen de kant op een klein zandstrandje weet Paul toch een vis te triggeren. Het is een snoekbaars. Ja die ligt op zijn nest lichtelijk agressief te zijn natuurlijk. Joh het is een vissie, het is beter dan niks en dus gaan we vrolijk verder. Op deze manier weet Paul nog twee snoekbaarzen bij te vangen. Bij mij blijft het stil. Het lijkt erop of ik mij er wel bij neergelegd heb dat het vandaag gewoon niet gaat gebeuren. Pas rond een uur of vier in de middag en nog steeds geen aanbeet weet ik niet meer wat ik als aasje aan mijn hengel moet hangen. Ik ben een beetje murw gevist, het echt alles geprobeerd. Langzaam, snel, hoog, laag, klein en groot. Tja ik accepteer het maar gewoon en ik geniet nog even verder van het eerste lente zonnetje. Ik eindig dit seizoen met een dikke vette blank, maar ik maal er niet op. Vandaag was gewoon een te lekkere dag om er niet van te genieten. Paul is blij, hij heeft drie snoekbaarzen. Rond zessen stappen we de auto in, op weg naar huis. Wat een topdag om geen klote te vangen… Op naar de volgende!