KOUD EN KIL…

De gesloten tijd is weer aangebroken. Tsja, wat doe je dan. De een gaat karperen, de ander gaat naar het Oostvoornse meer…maar ik niet. Ik ga er weer voor. Het is even geleden, want door Corona (wie?) kon ik de afgelopen twee jaar eigenlijk niet echt gas geven op het project, maar nu het weer kan ga ik toch een paar pogingen wagen. Project FO1000C. De komende tijd ga ik weer achter de zeeforel aan. Deze keer alleen. Roy ziet het niet meer zitten (en hij heeft gelijk) maar ik kan het toch niet laten. De entourage, de spanning, de moeilijkheidsgraad, het houd mij bezig en ik vind dat heerlijk, zelfs als ik geen vis vang. Even lekker die bovenkamer laten werken. De eerste poging die ik waag is zelfs nog vóór de gesloten tijd. Het is nog koud en kil maar onder het mom “wie niet waagt die niet wint” neem ik het risico een flink eind te rijden met de gedachte in mijn achterhoofd dat het zomaar eens voor niets zou kunnen zijn. De wind is redelijk, stroming is goed, nu maar hopen dat het ook wat betreft de helderheid van het water goed zit.

Proberen kan in ieder geval geen kwaad. Vijf minuutje’s later, na een verre drift ruim voorbij het dammetje krijg ik mijn eerste aanbeet! Hangen…yesss! Niet veel later ligt er een mooie vijftig plus zeebaars voor mijn voeten te wachten om opgepakt te worden. Ah, dit is toch wel een lekker begin hoor. Na wat fotootjes mag de vis weer terug, is de avond goed en is mijn vertrouwen weer helemaal terug. Als ik dan korte tijd later, met het eerste afgaande ook vis nummer twee vang ben ik (hoe kan het ook anders) zeer tevreden. Nieuwsgierig als ik ben besluit ik terug te gaan naar mijn hoogwater stek, puur om te kijken of ik hier nu ook beet ga krijgen. De buit is per slot van rekening toch al binnen dus wat maakt het uit. Ik moet wel opschieten want ik heb slechts een korte tijd voordat het te hard gaat stromen en mijn kansen verkeken zijn. Na twee echt laffe aanbeetjes is de derde aanbeet wel raak, maar deze vis verspeel ik voordat ik ‘m gezien heb. Jammer! Na een kwartiertje door vissen weet ik dat het gedaan is. Twee zeebaarzen op de eerste sessie is gewoon helemaal prima. Ik ga lekker naar huis, het smaakt naar meer! Op naar de volgende…