KORT, MAAR NIET SLECHT…

(30-05-2017) Zo, het is weer eens tijd voor een update. We zijn al weer wat weekjes bezig in het zeebaars seizoen en ik moet zeggen…van wat ik hoor en zie, lijkt het erop dat het best wel eens een mooi seizoen zou kunnen gaan worden. Als ik op een doordeweekse dag gewoonweg overgehaald word door Roy om te gaan zeebaarzen weet ik eigenlijk tegen beter weten in dat het er niet in zit. Ik kom tot een compromis en spreek af met hem om maximaal een uurtje te gaan proberen in de hoop dat de vis ook hier gearriveerd is. Maximaal een uurtje, maar dan wel met een mooi getijde en het klinkt misschien gek, maar ook al is het maar een uurtje..ik heb behoorlijk wat vertrouwen in deze ultrakorte sessie. Het vertrouwen betaalt zich uit in een klein zeebaarsje in de eerste tien worpen van deze sessie. Top! Het is gewoon zoveel lekkerder vissen als je snel van de nul af bent?! Ook bij Roy duurt het niet heel lang voordat ook hij zijn eerste vis van de avond kan noteren. Ik was eigenlijk al blij met die ene vis, maar twee is gewoon heel relaxed en we hebben nog even te gaan!!

We vissen lekker verder en proberen een en ander aan nieuwe shads. En ik moet zeggen dat die gunki Peps shads het echt niet verkeerd doen, aangezien Roy wederom een mooie vis aan het drillen is. Mooi zo. Het is ook wel prima te noemen wat betreft de omstandigheden, als ik heel eerlijk moet zijn gaat het niet heel veel beter worden als dit. Met nagenoeg geen wind en een mooi opkomend getijde kunnen we werkelijk perfect aanbieden, en met resultaat zo blijkt, want ook ik mag nummer twee van de avond naar binnen sleuren. Woehoeeee! Als ik daarna mijn shad verspeel en ik een nieuwe moet monteren kom ik erachter dat ik per ongeluk in alle consternatie mijn doos met loodkoppen thuis heb laten liggen. Kak! Nu word het sprokkelen aangezien ik slechts een paar op voorhand gemonteerde shads heb liggen. Ongelooflijk maar waar vang ik terstond ook nog nummer drie van de avond. Tjemig! Vijf vissen in een, oftewel ongeveer iedere tien minuutjes een vis is natuurlijk gewoon heel erg goed. Helaas zit het uur er al weer op en is het tijd om huiswaarts te gaan. Misschien wel een van de kortste sessies ooit, maar zeker niet de slechtste…