DIE CLUB UIT ZUID…

(30-05-2017) Het seizoen is inmiddels lopende, maar door wat voetbal perikelen door die ene Rotterdamse club uit zuid waar ik sinds jaar en dag fan van ben, heb ik mijn tijd eventjes wat anders in moeten delen. En wat een feest is dat geworden, schitterend gewoon. Nu, een weekje of twee na dit schitterende volksfeest, en op de dag dat die ene club uit Amsterdam in de finale staat, is het weer tijd om de draad op te pikken en op zoek te gaan naar vrind zeebaars. Wederom vergezeld met Roy gaan we deze keer voor een lange sessie in de hoop nét als de laatste keer effe lekker te gaan knallen. We zijn ruim op tijd en beginnen met daglicht op een stekkie waar je met daglicht nog wel eens en visje vangt. Ook al is het even geleden dat ik hier heb staan vissen, het voelt meteen goed en ik raak de bodem en de obstakeltjes perfect, maar tot dusverre zonder resultaat. Jammer genoeg is de zeebaars onwillig in het meewerken aan een mooi avondje zeebaarsvissen. Na een uurtje vissen op deze stek gaan we verder naar de volgende in de hoop dat het daar beter word.

Gelukkig worden mijn gebeden verhoord en mag ik op stek twee na een paar tellen de eerste zeebaars, of zeg maar het eerste zeebaarsje van de avond vangen. Groot issie niet, maar welkom uiteraard wel. Ondertussen check ik met regelmaat de telefoon, en zie ik dat het ook in de finale 1-0 staat. Het lijkt erop dat het op deze avond niet zo gemakkelijk gaat worden als de laatste keer, en dat het woordje sprokkelen meer van toepassing zijn dan hakken. Toch gaan we vrolijk verder en naderen we met rasse schreden het einde van de avond. Inmiddels het 2-0 geworden in Stockholm. Dat gaan ze niet meer goed maken. Ik heb net een nieuwe shad aan geknoopt als we de laatste tien minuten in gaan. Ongelooflijk maar waar krijg ik in een van de laatste worpen nog een mooie aanbeet en mag ik nummer twee van de avond gaan drillen. Een mooie 50 plusser laat zich een paar momenten later zien in de oppervlakte. Blij mee! Vrijwel direct hierna is het tijd om te stoppen. Blij met het resultaat. Voor Roy wilde het deze avond niet helemaal lukken. Achteraf denk ik…Roy niks, ik twee….het zal mij niks verbazen als Roy een fan is van die club uit A’dam! 😉