IN MIJN NOPJES…

(07-11-2016) Na al die mooie kleine snoekbaars rakkertjes te hebben gevangen, begint het weer te borrelen en te rommelen. Na een heel taai zeebaars seizoen heb ik besloten om de zeebaars hengels vroeg in het vet te zeten om zodoende na een lange tijd weer eens in de bellyboat te stappen in de hoop een paar grotere snoekbaars exemplaren te gaan vangen. Voor het eerst sinds tijden waren de berichten weer eens goed te noemen en dus werd de keuze om de tuut weer eens een bezoekje te brengen een stukje gemakkelijker. In eerste instantie had ik het besluit genomen om vroeg op pad te gaan vanwege het slechte weer. Maar de dag voordat ik ga zie ik al dat het van kwaad tot erger gaat. Ik ga uiteindelijk in de loop van de dag om te middelen tussen twee slechten! In de morgen bakken met regen en in de middag windkracht storm! Met twee hengels in de aanslag moet het toch wel goed gaan komen, en inderdaad hoef ik niet lang te wachten voor de eerste snoekbaars zich aan dient. Mooi, de laatste keer was taai maar het lijkt erop dat dat nu niet het geval is…

hh269

Het lijkt inderdaad weer als vanouds te gaan. De vis op 6.50 Meter laat zich van zijn beste kant zien want als ik ongeveer op de helft van de beschikbare tijd zit heb ik toch al zo’n tien snoekbaarzen in de boot en de nodige missers gehad, dus ik ben wel in mijn nopjes! Mijn “Stille” hengel voorzien van zeebliek pak ik zo nu en dan eens erbij. Het levert zeker niet de meeste vissen op maar wel de grootste vissen. De grootste van de dag zit zo rond de zeventig centimeter, een maatje wat hier inderdaad wel met regelmaat gevangen zou moeten worden. Als ik even ga verzitten merk ik dat mijn rug drijfnat is. Niet verbazingwekkend met zulke luchten, maar “what the heck”  het gaat lekker en ik laat mij niet uit het veld slaan door een natte rug! Ik kom er pas later achter dat een groot gat in mijn waadjas de boosdoener is van het geleden leed. Met kramp in de pootjes kom ik aan het einde van de dag weer terug op de plek van de te water lating. Ik mag wel zeggen dat ik écht een topdag gehad heb met 17 snoekbaarzen en twee hele mooie dikke baarzen waarvan een zeker richting de 45cm gaat. Een ding is zeker, dit smaakt naar meer…