HOPE FOR THE BEST!

(11-04-17) En zo is het al weer twee weken gesloten tijd. De tijd dat iedere roofvisser zich zit te verbijten, hopende dat de komende maanden weer snel voorbij zijn. Ik moet zeggen dat ik mijzelf over het algemeen wel redelijk vermaak met vriend zeebaars in aantocht en uiteraard de forel die onttrokken is aan de gesloten tijd (op het oostvoornse meer dan), maar ook ik maak graag nog even gebruik van het feit dat ik nog mag snoeken en dus besloot ik de laatste uurtjes die ik in maart over had samen met zoonlief nog even op zoek te gaan naar snoek. Ik had al een tijdje een mooi stukje polder op het oog. Een stukje water waar ik al heel lang geleden wel eens van had gehoord en waar ik nog nooit geweest was. De stoute schoenen aan dus en hope for the best! Dat stukje water gaan we gewoon af vissen! In eerste instantie hebben we een middagje de tijd, maar al gouw word dat middagje beknopt tot enkele uurtjes, oftewel…welkom in het drukke bestaan van een huisvader die alles in goede banen probeert te leiden. Het komt zoals het komt en ik leg mij er bij neer.

We hebben water aan beide kanten van de weg en zo splitsen we dus op om te kijken welke van de twee de beste optie is. Helaas voor Ivo is het mijn kant, maar de eerste vis die boven komt is geen snoek maar een bak van een brasem. Vals gehaakt in de flank maar tjemig, ik heb nog niet vaak zulke grote snotjurken gezien in relatief klein polderwater. Een paar worpen later komt onder een van de vele polderbruggetjes toch een snoek tevoorschijn. Deze vis pakt gelukkig wel met volle overgave en na een leuk gevecht en een pikkie gaat ie weer terug. Een soort ongeschreven regel voor mij is dat Ivo nu met mijn aas en voorop gaat lopen in de hoop dat hij natuurlijk ook een snoek vangt. En al komen we nog langs een aantal schitterende stekken waar je echt verwacht dat je die beuk op de hengel krijgt, het gebeurd niet! Het is ook tamelijk mooie en zonnig weer, wat naar mijn idee de vangsten ook niet bevorderd. En al doet de kleine man nog zo zijn best, en al vind ik dat hij ook echt een snoek verdient, ik kan die vis er nog steeds niet aan binden en dus gaat voor ief de dag visloos eindigen. Deze keer nog wel, maar als hij zo doorgaat moet het goed gaan komen….