EEN VLEUGJE LICHTE PANIEK!

(18-04-2017) FO1000C! We zijn op de goede weg. Ik sta nog steeds te beven als een rietje, ben helemaal opgepompt…ik denk dat ze zoiets adrenaline noemen. Goh wat was ik dichtbij zeg, en wat had dat een begin geweest van ons gezamenlijke project. Ik verander mijn lepeltje, in de hoop deze vis nog een keer te kunnen zien, maar dan wel aan de binnenkant van mijn net natuurlijk. Helaas helaas, ik blijf lang op de plek van onze “first date” hangen maar een dansje kan er niet meer af. Grrr… Het duurt even voordat ik weer tot rust kom, maar na verloop van tijd besluit ik toch maar stapje voor stapje te verkassen, eerst nog een klein stukje bij Roy vandaan en later wandel ik langzamerhand een beetje zijn kant op. Het valt mij overigens op dat er heel veel activiteit te bespeuren valt. Veel meeuwtjes in de buurt, andere watervogels die druk doende zijn, ik haak zelfs een garnaaltje. Allemaal tekenen aan de wand zou je toch zeggen, maar toch gebeurt het gewoon niet. Ik besluit uit het water te gaan en richting Roy te lopen. Even een nieuw gameplan maken!

We hebben misschien nog twintig minuutjes voordat het donker word, en dus besluiten we nog even naast elkaar te vissen. Eerlijk is eerlijk, het vertrouwen in een goede afloop is stukken kleiner geworden en ik verwacht dat het bij die ene volger blijft, totdat… Ik zit werkelijk aan mijn laatste worp te denken als ik ineens schrik van een harde dreun op mijn kunstaas. In een split second, nog voordat ik begin te schreeuwen tegen Roy, haal ik mijn top nog even extra door! “HANGEN!” YESSS! Met beleid, doch voorzien van een vleugje lichte paniek, proberen we de vis zo snel mogelijk het net in te loodsen. Dit zijn de momenten dat het nog wel eens fout zou kunnen gaan dus ik probeer kalm te blijven. Een klein minuutje later licht de vis in het net. Opluchting! Finally. Project FO1000C is nu al geslaagd. Na een paar fotootjes gaat de vis weer terug, mij en Roy met een soort ongeloof achterlatend. Het is gewoon gebeurd! Rest nu nog EEN ding. Roy moet er ook een vangen om het geheel compleet te maken. Dat zal deze avond niet meer lukken want inmiddels is het donker en tijd om te gaan. Een perfecte avond, laat het de eerste van een aantal zijn…