DRIE LETTERIG WOORD…

Wat is het toch goed vertoeven aan de waterkant de laatste weken. Sinds de temperaturen wat naar beneden gegaan zijn is de vis ook los gekomen, althans zo lijkt het. Als ik na een ontzettende “drie-letterig-woord” dag eigenlijk helemaal geen zin meer heb om weg te gaan, maar toch echt even stoom moet afblazen, besluit ik om mijn geluk te beproeven met het vissen op zeebaars. Het getijde is goed, de omstandigheden ook en dus trek ik naar de waterkant om de shads te water te laten. Helaas is het zo dat bij aankomst nagenoeg alle beoogde stekken al bezet zijn. Zo balen…ik kan het er effe niet bij hebben. Ik doe nóg een poging voor een stekkie in de buurt, maar als ik zie dat ook daar iemand zich klaar aan het maken is om te starten met vissen ben ik het zat en rijd ik toch enigszins teleurgesteld terug naar huis. Onderweg kan ik mij nog één keer oprichten en rijd ik nog even naar een alles of niets stekkie. Na een half uurtje vissen lijkt het ook een niets te worden, totdat dan toch die verlossende aanbeet komt…deze hangt er trouwens ook lekker in…  

Met de nodige moeite komt deze vis onder de kant en direct snap ik ook waarom dat zo is, want een mooie zwaargebouwde zeebaars ligt te wachten voor mijn voeten om opgepakt te worden. Yes! Deze had ik even nodig. Het sterkt mij nog even te blijven staan, want ja, je weet maar nooit toch?  Een klein half uurtje later, letterlijk bij de laatste worp op deze stek pak ik wederom een mooie zware vette zeebaars. Het gezien het formaat zouden het zomaar zusjes kunnen zijn. Deze is groter, maar wel iets minder zwaar, maar met een lengte van in de zestig centimeter toch echt wel een vis die welkom is. Eigenlijk vind ik het hierna wel tijd om naar huis te gaan, maar als ik langs een stek met de nodige potentie loop waag ik alsnog een poging. Niet veel later vang ik dan ook nog nummer drie van de avond. De vis goden zijn mij deze avond goed gezind. Deze keer is het een wat kleinere baars maar wat maakt het uit?! Ik ben hardstikke tevreden. Direct na mijn derde vis besluit ik te stoppen. De pijp is eigenlijk wel een beetje leeg. Met drie vissen in anderhalf uur was een mooi einde van een pittige dag. Het koppie is weer leeg en we gaan weer door naar de volgende….