DENEMARKEN & SNOEK…PART DEUX!

(09-11-2015) Denemarken, rond 13:30 uur. We besluiten dat het tijd is om te gaan lunchen. De knorrende maagjes zeggen genoeg en dus trakteert Peter ons op een flinke maaltijd bij de plaatselijke snackbar. We babbelen nog wat verder over het vissen en na een half uur duiken we weer terug het water op. Ik besluit nog heel even door te vissen met de shads, maar als het een klein half uur verder nog steeds niet goed is en de volgers blijven volgen en niet happen besluit ik het anders te gaan doen. Ik moet voor mijn gevoel trager gaan vissen en ik zie geen andere manier dat te doen door te vissen met de Westin Swim, een simpel maar toch ook wel grappig jerkbaitje. En zo geschiedde. Het blijkt de beste keuze van de dag, want met drie worpen en dito vissen word dit aasje voor mij prompt het aas van de dag. Ook Peter ziet dat ik lekker draai op dat jerkje en kijkt of er in de emmer nog zoiets ligt. Geen probleem want de bak hangt vol met deze jerkbaits, allen overigens nagenoeg onaangeraakt. Ook Peter begint direct met vangen…

HH248

Bob kan natuurlijk niet achterblijven en ook hij begint met jerken. We hebben nog slechts twee uurtjes te gaan, maar met een duidelijk goed gemaakte keuze beginnen de snoeken naast de boot te komen. Binnen no time sta ik op acht vissen, Bob of vijf en over Peter maar niet te spreken want die gozer staat telkens als ik achterom kijk met een kromme hengel…en nee, hij zit niet vast! Pas als het donker begint te worden zien we dat het vangen van snoek met rasse schreden achteruit begint te lopen. Ik moet dat jerkje even op de foto zetten voordat het te laat is. Wat is dat ding afgekloven vandaag, alsmede zijn natuurlijk gekleurde uitvoering. Waanzinnig! Als ik op negen vissen sta, probeer ik nog een tiende te vangen. Ik vervang de natuurlijk gekleurde voor de fel gekleurde en niet veel later mag ik de tiende snoek van de dag drilen. Bob blijft steken op acht snoeken en Peter heeft niet geteld, maar heef z├ęker een aantal vissen meer dan mij waardoor het aantal snoeken deze dag met gemak de dertig overschrijd. Wat een dag, we kunnen deze dag alleen maar met een ontzettend tevreden gevoel bekijken. Stege…hopelijk tot wederziens…het was top!