DENEMARKEN & SNOEK, EEN PRACHTIG JONGENSBOEK!

(09-11-2015) I love my job! Natuurlijk, anders zou ik er al niet meer als twintig jaar werken. En heel soms heb je dan van die momenten dat het eigenlijk niet beter kan. Bob en ik zijn uitgenodigd om een paar dagen naar Denemarken te komen voor het bezichtigen van de showroom van de firma Westin. Hardstikke leuk natuurlijk want die gasten zitten in de lift en maken toch wel een paar hele leuke stukjes kunstaas. Bijkomend kunnen we ook nog eens een dagje gaan vissen op Stege Nor, een brakwater meer vol met snoek die uiteraard belaagd moet gaan worden met de aasjes die westin maakt, en zo geschiedde! Woensdag zijn we vroeg uit de veren want we moeten nog zo’n anderhalf uur rijden naar de stek, dus gauw ontbijten en op pad naar Stege Nor. Als we aankomen in het haventje van Stege en ik even op onderzoek uit ga zie en hoor ik de snoek al jagen. Ongelooflijk zeg! Dit is iets wat ik in Nederland nog niet veel gezien heb. Onze gids Peter, tevens reparateur bij Westin, is niet echt onder de indruk, voor hem is dit ogenschijnlijk heel normaal!

HH247

Nadat we de spulletjes klaar gemaakt hebben en we ons in onze pakkies gehesen hebben gaan we het water op. Na een minuut of vijf varen komen we aan op de eerste stek van de dag. De diepte van het water ligt rond de anderhalve meter en het water lijkt op een aquarium als het gaat om de helderheid. Het is gewoon kraanwater. Ik ga vandaag, evenals Bob beginnen met een shad.
Shads, een van mijn favoriete stukjes kunstaas werken best eigenlijk, want zowel Bob als Peter vangen een snoek! Helaas bij mij alleen een volger…en nog een…en nog een. Ik snap er geen reet van, vraag aan Peter of ik iets verkeerd doe, maar het antwoord luidt dat het volgen heel normaal is en dat ik pech heb dat ze niet pakken. Hmm, ondertussen draaien de tandwielen, want ik ben maar een dag op dit meer en het moet dus nu gebeuren. Gelukkig vang ik niet veel later mijn eerste vis van de dag en Bob zijn tweede, maar rond het middaguur valt de vangst toch een klein beetje tegen, zeker gezien het grote aantal volgers wat we gehad hebben in de afgelopen uurtjes. We moeten het doen met slechts 4 vissen. Na de lunch moet het anders….(word vervolgd)