C-RIG STORIES…

(23-10-2018) De temperaturen beginnen weer een beetje om laag te gaan. Ook al gaat het zeebaars seizoen met deze water temperaturen echt nog wel even door… het begint stiekem toch ook tijd te worden om te kijken naar andere visserij-tjes. Het “carolina rig” verhaal heeft mij sinds afgelopen winter toch best een beetje gegrepen en als ik dus wat langer als een paar uurtjes de tijd heb om te gaan vissen besluit ik om samen met Roy een sessie te maken. Ook al weten we dat het met temperaturen ruim boven de 15 graden echt niet ideaal is… er moet natuurlijk wel een beetje geoefend worden voor als de goede tijd begint. Stom genoeg begin ik zoals ik gewend ben van mijzelf “veilig” en vis ik het eerste uur tot anderhalf met de shad. Gevolg is een mooie dertiger in de eerste worpen van de dag met daarna geen stootje meer. Als ik merk dat Roy toch meer activiteit krijgt besluit ik om wederom de shad in de auto te laten liggen om de rest van de dag mijzelf te gaan pesten met het aanleren van dat o zo trage vissen. Het is niet gemakkelijk voor mij…

Gelukkig kom ik er snel achter hoe zo’n aanbeet voelt, maar een klassieke beginnersfout (te snel aanslaan) zorgt ervoor dat ik deze vis helaas mis. Zo’n drie kwartier later sta ik dan toch voor het eerst met de C-Rig met een kromme hengel. Gelukkig, zo taai als het de laatste keer was, zo goed begin ik nu, want een lichte slaak van verlichting gaat toch wel over het water als deze vis in het net ligt. Wow wat een mega zwaar gebouwde vis is dit zeg! Niet normaal. De teller blijft hangen op 49cm maar het gewicht gaat gewoon naar de twee kilo. Bizar, maar dit had ik wel even nodig om vertrouwen te krijgen. Snel gaat de vis terug en ik hoef verder niet te benadrukken dat mijn dag niet meer stuk kan. Wát een waanzinnige vis! Een half uur later mag ik wederom een vis drillen. Deze keer minder groot, maar niet minder welkom. Eindelijk begin ik in de gaten te krijgen wat ik moet voelen om de C-Rig goed te gebruiken. Hoe anders was het afgelopen voorjaar, toen ik alles wat ik maar fout kon doen eigenlijk ook wel fout deed. Een ding is in ieder geval zeker. Ik weet al stukken meer als dat ik toen wist, en de goede tijd moet nog komen. Op naar de volgende maar weer….