BEUKEN VANUIT DE BELLY…

(06-02-2018) Het was al veel te lang geleden dat ik gevist had vanuit de bellyboat, maar deste meer voorpret had ik toen ik wist dat het deze keer wel zou gaan lukken. Roy en ik worden deze keer vergezeld door Remco, en zo is team Illex/Gunki weer eens een keertje compleet. In de weken hiervoor heb ik al wat balletjes opgegooid om te kijken hoe het er een beetje voor staan. Ik hoor geen hele spannende dingen, maar het is uiteraard wel prettig om te horen dat de diepte waarop je de vissen verwacht ook de diepte is waar de vis de afgelopen weken op gevangen is. De dag begint derhalve stroef met twee “missers”… alsof ze er geen zin in hebben. Toch hoef ik net mega lang te wachten voordat ik de eerste snoekbaars van 2018 mag vangen. Ik kan niet niet vaak genoeg zeggen maarrrr die aanbeten zijn toch zo ongelooflijk hard, echt super! Alleen blijkt gedurende de morgen dat de aanbeten wel lekker door komen, maar dat de hoeveelheden wel wat achter blijven. Ik wijt het aan de on-constante weersomstandigheden. Ik denk dat die snoekbaarzen het voelen aankomen.

We zijn begonnen met een kracht vier, maar de wind gaat gedurende de dag alleen maar toenemen om te eindigen in de volgende storm van het jaar. Gelukkig zijn we voordat het zover is wel weer thuis. De aanbeten gaan gelukkig wel gewoon door, en al duurt het best wel even voor dat ze elkaar op volgen…de teller gaat wel door en zo zijn we inmiddels ook allemaal van de nul. Roy vangt bijna alles op de bij-hengel en ik vang de meeste juist op de actieve hengel. Ook bij Remco is de actieve hengel de “vangende” hengel. We komen na een uurtje of twee op de topstek aan. En inderdaad, zo zien we op de fishfinder, is er hier een hoop activiteit gevolgd door de nodige aanbeten en snoekbaarzen. De wind gooit alleen wel roet in het eten, want die is inmiddels wel aangezweld tot een kracht 5 a 6, en over een halfuurtje moet ik van het water zijn in verband met andere verplichtingen. Het laatste gedeelte besluit ik over het water te vliegen, wetende dat dit waarschijnlijk geen vis meer op gaat leveren. Ach het was een mooie dag, met uiteindelijk 2 vissen voor Remco, 8 voor Roy en 6 voor mijzelf…dat kan slechter. Op naar de volgende, hopelijk duurt het deze keer minder lang..