BASS ON DA FLY!

(30-08-2017) Na een heerlijke en al mag ik het zelf zeggen welverdiende vakantie kom ik na een kleine twee weken genieten op Kreta weer terug in Nederland. Ik ben nog een weekje “vrij” maar eerlijkheidshalve zijn de dagen al behoorlijk volgeboekt met de nodige huishoudelijke perikelen. Gelukkig heb ik voor mijn vakantie al tijd vrijgemaakt om samen met Paul nogmaals met de vliegenhengel op pad te gaan, op zoek naar de zeebaars. We gaan woensdag avond naar betere vis oorden en hopelijk mag ik dan mijn eerste zeebaars op de vlieg gaan noteren. Als we eenmaal aangekomen zijn op de plaats van bestemming en de auto uitstappen verraad de wind dat het geen gemakkelijke avond gaat worden. Wederom, net als de andere keren staat er een flinke hoeveelheid wind wat voor een “leek” als mij het er niet veel gemakkelijker op maakt. Het resulteert in vele lastige worpen en frustrerende situaties, en als ik op een bepaald moment een streamer terug krijg met een gebroken haak ben ik het zat. Voor deze avond hou ik ermee op! Grrrr…

Gelukkig komt er wel een vervolg op vrijdagmorgen. Lekker weer en windkracht twee (!). Ik kan mij nu niet meer achter omstandigheden verschuilen, als ik nu niets vang dan ligt dat geheel aan mijzelf. Het begin verloopt nog wat stuntelig, maar na een uurtje krijg ik de slag te pakken en gaat het voor mijn gevoel voortvarend. Na een tijdje vervang ik de streamer voor een garnaal en krijg ik zowaar de eerste volger, voor mij een teken dat ik op de goede weg ben. De volgende worp krijg ik waar ik zolang op gehoopt heb. Beng! De vliegenlijn komt ineens tot stilstand en word vervolgens uit mijn handen getrokken. Yessss! Dit is wel echt kicken gewoon. Na een korte maar forse dril ligt er een mooie hoge vijftiger voor mijn voeten te wachten om onthaakt te worden. Paul maakt even een foto en vervolgens mag ie weer zwemmen. Yesss, een klein droompje gaat weer in vervulling. Het maakt het alleen maar mooier dat ik de tijd die ik hierin heb geïnvesteerd uiteindelijk resulteert in een mooie vis en misschien nog wel belangrijker een heel goed gevoel. Tijd gaat de komende periode wel een probleem worden, maar hoe dan ook…dit smaakt naar meer. Supervet!