WAT VERDER WEG…

Ik ben even helemaal into de snoek. Best leuk, in deze tijd van het jaar, en na al die jaren blijven die polders mij ook trekken. Als ik maandag een paar uurtjes de tijd heb wil ik in eerste instantie tóch weer ver weg proberen, maar na een beetje wikken en wegen besluit ik anders en blijf ik in de buurt om nogmaals te proberen dichterbij huis een snoekje te verschalken. Het is al een tijdje droog en dus verwacht ik dat het water redelijk helder zal zijn, iets wat ik zelf als grootste eis heb voor het snoekvissen, helder water! Ik besluit wat te gaan rijden om zodoende een plan op te laten doemen en dat werkt. Stek 1 is in gedachten maar bij aankomst laat het heldere water te wensen over en ik besluit om door te rijden naar stek 2 om misschien wat later terug te keren om toch een paar worpjes te doen. Stek twee is idem dito, niet helder maar wel minder troebel. Ik besluit maar te proberen maar helaas…het resultaat is niet goed. Gauw nog even op stek 1 proberen, maar daar is het zicht nog geen dertig centimeter. Ik probeer het wel, maar NUL vis.

Niet veel later sta ik in de bewoonde wereld te vissen op een stekje waar ik eigenlijk altijd wel vis vang. Het water is net kraanwater alleen de ondiepte baart mij wat zorgen. Een worpje met een streamer onder een bruggetje levert dan toch het gewilde visje op. Het is er eentje met een litteken, en geen kleintje ook. Maai boot? Wie zal het zeggen. Na het terugzetten gaat ie gauw weer onder de brug liggen. Thanks vriendje! Ik ga weer verder, stap weer in mijn autootje en weet nog een watertje in de buurt. Al tijden niet meer geweest aangezien het al jaren, na een overloop van het riool, geen vis meer heeft opgeleverd. Na een paar worpen verraad een tikje op de shad dat er toch interesse is onder water. Als ik bijna binnen ben zie ik een snoekje van een centimeter of zestig “volgen” maar pakken doet hij dan weer niet. Ik probeer het nog via de andere kant met ander aas. Het resulteert in hetzelfde gedrag. Toch ben ik blij dat ik weer wat gezien heb. Ik laat het er voor vandaag maar bij. De volgende keer ga ik maar weer wat verder weg, hopelijk dat het water wat helderder met een hopelijk beter resultaat. We gaan het zien, op naar de volgende…