VEEEEL TE DRUK!

(18-02-2017) Het vissen heeft de laatste tijd helaas op een wat lager pitje gestaan. De vorst deed weinig goed aangezien tot tweemaal toe tevergeefs terug naar huis moest worden gereden in verband met ijs op de sloten. Het vissen op zoetwater zat er dus gewoonweg niet in en dus werd het weer tijd om eens te gaan kijken op het zoute. Deze keer ging Roy mee want ja…het enthousiasme wat je hebt als je zo goed hebt gevangen gaat natuurlijk niet ongemerkt, en natuurlijk wilde hij ook wel eens meemaken hoe dat nou precies was. Marcel en Peter gaan op eigen vervoer en zien we daar wel verschijnen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje schrik als ik aankom op de locatie want het is gewoon bizar druk. De mensen die mij kennen weten dat ik daar echt een enorme schijt hekel aan heb (sorry voor mijn taalgebruik) en dus is mijn gevoel in eerste instantie dat ik hier heel ver weg moet gaan! Ik kan het alleen niet maken tegenover Roy natuurlijk en dus hoef ik niet te besluiten, nee ik blijf gewoon staan….net als die veertig anderen die hier ook staan!

Hoe stroef het ook van start gaat…gelukkig zien we na een uurtje of anderhalf wat vissen gevangen worden. Gelukkig ga ik zelf ook wat visjes vangen, ook al heb ik eerst een stukje moeten verkassen voordat mij dat lukt. Roy gaat inmiddels wel aardig. Marcel gaat helemaal los met zijn super aasje en Peet en ik blijven wat achter. Ach, wat maakt het uit. We vangen allemaal vis en ik sta gewoon met een hele lichte hengel en molen, voorzien van een ultradunne gevlochten lijn in het midden van de winter zeebaars te vangen. Normaal gesproken zou je toch zeggen… WTF!! En dat probeer ik dus ook in mijn achterhoofd te houden. We moeten er maar van genieten zolang dit is toegestaan, want ik verwacht dat dit niet heel lang gaat duren eerlijk gezegd. Zo rond een uurtje of drie besluiten Marcel en Peter te stoppen. Mijn schouder heeft ook een beetje overuurtjes gedraaid, tenminste zo voelt het en dus berg ik mijn spulletjes op, ga lekker zitten en zie dat Roy nog even lekker door vist. Daarna is het tijd om te vertrekken. Met vier man vangen we zomaar rond de honderd zeebaarsjes. Het was weer leuk, maar het weekend sla ik voortaan over! Veeeeeel te druk!