ROET IN HET ETEN…

(21-07-2020) Zo! Dat heeft weer eventjes geduurd. In een week waar ik flink wat mogelijkheden had om te vissen kwam alles even wat minder goed samen. Dat heb je wel eens. Deze keer werd ik door een flinke buikgriep bijna anderhalve week aan huis gekluisterd, waardoor mijn snoekbaars sessie in eerste instantie flink werd beïnvloed en mijn geplande zeebaars sessie werd gecancelled. Jammer, maar dat kan gebeuren en met het Corona virus dat om de hoek ligt te loeren kan je maar beter geen risico’s nemen…sterker nog dat moet je niet eens willen. Gelukkig kon ik in de dagen ervoor nog wel een beloofde sessie houden op de fint. Mijn neefje die het vissen ook heeft opgepikt, had ik verteld over het vissen op de fint. Dat dat een leuke visserij is voor een beginnend iemand hoef ik de meesten van jullie natuurlijk niet te vertellen en dus werd het plan gemaakt om een paar uurtjes te knallen op fint. Samen met mijn zoon, mijn neef en mijn broer op pad. Dat was eigenlijk nog nooit gebeurd. Nu maar hopen dat die vis ook een beetje mee wil werken. Ik heb er vertrouwen in…

Na enige uitleg over hoe je deze vis moet belagen staan we naast elkaar en worden de pilkertjes naar de horizon geworpen. Niet heel veel later heeft broer lief, degene met de minste hengelsport ervaring als eerste een fint aan de haak. Het plezier is zichtbaar aanwezig. Daarna is Ivo aan de beurt en wederom mijn broer, maar bij mij en mijn neefje blijft het nog eventjes stil. Niet veel later mag ook hij de eerste fint in zijn hele leven vangen, met een kreet van blijdschap als gevolg. Fantastisch!! Die gast is echt zo blij als wat. Uiteindelijk staan we allemaal lekker vis te vangen, en zoals altijd met deze visserij worden de meeste finten natuurlijk gelost, net onder de kant verspeeld en ga zo maar door. Ach, actie hebben we genoeg totdat….een zeehond roet in het eten gooit. Hartstikke leuk hoor om zo’n apparaat van dichtbij te bekijken, maar de finten zijn per direct met de noorderzon vertrokken. Nog even blijven we staan, maar we komen wel tot de conclusie dat de finten deze avond niet meer terug gaan komen. Ach, de fint is geïntroduceerd, de visserij was best even leuk en nieuwe plannen worden al weer gemaakt. Op naar de volgende keer maar weer…