OP ZOEK NAAR SNOEK…

(19-11-2014) Nu het zeebaars seizoen toch wel aan zijn einde is word het weer eens tijd om de andere visserijen op te pikken. Plan was om afgelopen weekend met Sytse op pad te gaan om snoek te gaan vangen met de vliegenlat, maar uiteindelijk ging dat helaas niet door. Aangezien ik wél wilde weten of het watertje wat ik voor ogen had er goed bij lag besloot ik om samen met Ivo even een paar uurtjes te gaan werpen, maar in dit geval gewoon met kunstaas. Leuke bijkomstigheid.. Ivo heeft nog nooit een snoek gevangen dus wie weet dat het in deze uurtjes wel gaat gebeuren. Ik probeer eerst een stuk water wat ik voor de week erna voor ogen heb, maar door de warmte van de afgelopen maanden staat er nog een behoorlijke hoeveelheid waterplanten en dus is het, zeker met kunstaas lastig vissen. Na een half uurtje “wier ploegen” besluit ik om een ander stukje te pakken en dan is het maar hopen dat er wat gebeurt. Gelukkig hoef ik niet heel lang te wachten op de eeste aanbeet, die overigens ook direct “hangen” is.

HH225

Een klein snoekje heeft zich aan mijn spinnerbait vergrepen en word na het onthaken weer netjes teruggezet in zijn element. Vervolgens laat ik Ivo met de spinnerbait vissen en constant voorop lopen om te kijken of hij de volgende snoek mag vangen. Natuurlijk hoop ik dat het een makkie word maar als we dit smalle slootje helemaal uitgevist hebben staat hij helaas nog steeds op de nul. Zo’n kleine anderhalf uur verder begint de tijd al weer te dringen. We proberen nog één plasje en daarna is het jammer maar helaas echt weer klaar! Ivo is inmiddels weer gewisseld van kunstaas en ik heb het spinnerbaitje maar weer op de haak gehangen, en bij mijn eerste worp is het wederom hangen voor mij. Dit keer een iets mooiere snoek en na een leuke dril en een foto reportage van vismaat Ivo (want ja, dát doe je natuurlijk ook als vismaat!) gaat ook deze vis weer terug. We vissen nog tien minuutjes door en dan is het echt tijd om naar huis te gaan. Ivo’s eerste snoek laat nog eventjes op zich wachten. Het is allemaal een kwestie van tijd, maar de volgende week is het tijd voor een herkansing. Nu maar zien wat dat op gaat leveren…