ONZE EIGEN GUNKI IRON MINI…

(01-10-2016) Het is zaterdag avond als ik na een weekje hard werken samen met de familie op de bank zit. Vandaag is de dag van het Gunki Iron Tournament. Aangezien ik de twee teams van Streetfishing Team Vlaardingen wel redelijk goed ken en ik toch wel lichtelijk nieuwsgierig ben naar hoe het ze vergaat besluit ik in overleg om even een kijkje te gaan nemen bij de teams. Ik besluit om een keuze te maken en het team van Roy, Remco en Troy te bezoeken en te kijken of ze al de goede kant op gaan. En eerlijk is eerlijk, ze staan er met een vijftiende plaats helemaal niet zo slecht voor. Tijdens het vissen zijn de boys lekker aan het brainstormen over hoe de ze de nacht door gaan komen en ik probeer zo goed en kwaad als het kan mee te denken om zodoende dit team misschien wel een stapje hoger te krijgen. Je kan maar beter spuien en hopen dat er wat nuttigs uitkomt nietwaar? Ivo vind het ondertussen maar wat spannend en wil graag de volgende keer ook meedoen. Ik persoonlijk vind 24 uur voor hem in ieder geval iets te veel van het goede.

hh267

Na een half uurtje gaat het team op pad naar beter oorden en kunnen Ivo en ik naar huis….NOT! Stiekem hebben we natuurlijk een hengeltje meegenomen en zodoende kunnen we nog een half uurtje ons eigen gangetje gaan voordat we weer thuis moeten zijn. Gauw gaan we richting het beoogde kleine snoekbaarzen plekje om nog wat visjes te tikken en hopelijk met een klein beetje geluk Ivo zijn eerste snoekbaarsje te laten vangen. En ook al lijkt het gemakkelijk..het is voor een ventje van 10 jaar echt niet gemakkelijk om zo’n subtiele visserij te doen als bijvoorbeeld dropshotten. Ik laat hem heel even aankloten, en ook al is het geweldig om te zien hoe de kleine man probeert te kopieren wat zijn vader doet, hij moet zo af en toe natuurlijk ook geholpen worden. Als ik inmiddels een baars en drie snoekbaarsjes verder ben besluit ik om hem even te helpen, wat binnen no time resulteert in de eerste snoekbaars voor Ivo. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. We vissen nog heel even door, waarbij ik nog wat snoekbaarsjes vang, maar daarna moeten we echt naar huis. Onze eigen Gunki Iron is voorbij. Drie keer raden wel team gewonnen heeft! 😉