NIET KLAGEN MAAR TEVREDEN ZIJN…

(22-07-2015) Soms heb je wel eens van die momenten, je kent het wel. Je hebt zin om te vissen maar je weet niet waarop. Dilemma’s die voor mij over het algemeen niet goed aflopen, want zodra ik moet gaan kiezen maak ik steevast de verkeerde keuze en word een avondje vissen over het algemeen omgezet in een keiharde blank. En dat gevoel van zin hebben om te vissen maar niet wetende waarop had ik dus deze keer ook. Snoeken? Mwah… Baarzen? Neh… Uiteindelijk besluit ik om te gaan zeebaarzen met een niet zo fijne wind. Ik heb wel gezien dat de wind eruit gaat, en dus hoop ik dat het moment van windstilte wat sneller komt als verwacht. In eerste instantie duik ik eventjes naar het a.v.erretje in de hoop dat de kleinere zeebaarsjes ook met dit lastige getijde aanwezig zijn. Maar niets is minder waar. Ik kom niet verder dan een kleine roofblei (wat uiteraard ook welkom is) en met de wind die nog steeds van de zijkant komt kan ik een loodkopje niet goed tegen de bodem houden. Wegwezen dus, op naar een ander stekkie.

HH238

Na een half uurtje rijden kom ik aan op stek twee. Ik besef dat ik een flink risico genomen heb, want als de wind nog steeds slecht staat, dan kan ik niet anders doen als stoppen. Maar gelukkig, in de tussentijd is de wind flink gaan zakken en kan ik met een beetje geluk het laatste uurtje van het hoge water nog even uitbuiten. En zo geschiedde! Na een kleine vijf minuutjes vang ik mijn eerste zeebaarsje van de avond, al snel gevolgd door nummer twee, die op zijn beurt weer snel gevolgd word door nummer drie. Nou, dat gaat lekker zo. Ondertussen ben ik natuurlijk wat tijd kwijt aan het kieken van een fotootje en het terugzetten van de vis maar al met al ben ik lekker relaxed vanavond en maakt het niet zoveel uit of ik er nu drie of vijf vang. Nadat ik ook nummer vier op de kant heb besluit ik nog om nog eventjes, met het allerlaatste gedeelte van het hoge water te verkassen. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar het andere stekkie. Als ik ook daar nog de nodige aanbeten krijg en zélfs nog twee kleine visjes weet te vangen besluit ik om te stoppen. Mooier als dit gaat het niet worden. Zes baarzen in een uur…  Dat betekent, niet klagen maar tevreden zijn!!