IN THE MOOD…

Na een aantal mindere momenten in de afgelopen dagen heb ik een enorme drang om weer eens in de bellyboat te stappen. Het is eigenlijk altijd zo dat wanneer ik het even wat minder naar mijn zin heb ik op de een of andere manier graag de bellyboat pak om de kop even te legen. Gewoon verstand op nul, niemand om je heen en gewoon lekker je eigen ding doen. Ik maak dus een instant besluit, ik stap zondag avond in de belly en ga kijken of ik mijn negatieve vibes door kan geven aan een aantal snoekbaarzen. Ik moet ondertussen nog wel door een aantal zure appels want bij aanvang breek ik mijn harnas waardoor ik mijn veel te zware belly geïmproviseerd naar de waterkant moet sjouwen. Daarnaast kom ik erachter, als ik al een tijdje in het water lig, dat mijn bril niet op de plek is waar hij zou moeten zijn (namelijk op mijn neus) en dus ben ik genoodzaakt om terug te gaan in de hoop dat ie niet kapot of weg is. Gelukkig vind ik hem ongeschonden waarna ik mijn weg weer vervolg, al is het in eerste instantie zonder succes. Het is taaai!

Ik vind de vis maar niet, ja speldaas bij de vleet op een diepte van een meter of vijf, wat mij dan ook wel weer direct laat denken dat het misschien daarom ook wel eens zo taai zou kunnen zijn. Uiteindelijk denk ik dan toch rond de vijf meter mijn eerste snoekbaars te vangen, maar door het nodige gestuntel aan mijn zijde schiet de vis net voor mijn neus los. Ik weet nu waar ik ze kan vinden en niet veel later vang ik dan toch echt de eerste van de avond. Na een fotootje gaat ie terug met de mededeling dat ik niet bang ben en dat ie zijn vrienden erbij mag gaan halen! Ik ben namelijk “in the mood” om ruzie te zoeken…ghegheghe! Veel vrienden heeft deze snoekbaars niet, maar naar mate mijn rondje vordert vang ik toch hier en daar wat snoekbaarsjes waardoor ik steeds meer ZEN word. Ik geniet van het moment, het zonnetje schijnt, in de verte dondert het en een zwaan houdt mij van een afstandje in de gaten. Wat een rare vogel is dat zal ie vast denken. Als het begint te schemeren ga ik van het water waardoor ik in het donker ingepakt en wel weer huiswaart kan keren. De helende werking van de bellyboat is weer bewezen. Ik ben weer blij. Op naar de volgende…