HET “NORMALE” RITME…

Zo! Langzamerhand kom ik weer in het normale ritme na de vakantietijd. Het heeft even geduurd na de laatste update maar we zijn er weer. Heb ik dan niet gevist? Uiteraard wel, maar tot het plaatsen van updates kwam het niet. Na een succesvolle (zeker gezien de slechte vangsten in het algemeen van de afgelopen tijd) zeebaars sessie met Mick werd het weer eens tijd om de zoetwater visjes op te zoeken. Ik ga weer eens kijken op de rivier. Daar zijn de vangsten klaarblijkelijk over de gehele linie wat beter en aangezien ik de laatste twee maanden niet meer op de stek ben geweest word het wel weer eens tijd. Bij aankomst blijkt dat ook de watersport flink gebruik maakt van de zomerse omstandigheden want het is echt een drukte van je welste. Na ongeveer een uurtje dient de eerste vis zich aan. Een mooie baars haalt mij van de nul, niet veel later gevolgd door twee snoekbaarsjes. Het is duidelijk dat de vis niet “los” is want de aanbeten zijn nauwelijks voelbaar tot nu toe. Ik besluit te gaan verkassen naar mijn volgende locatie.   

Stekkie twee is er een waar ik slechts een hele korte kanticaal sessie houd wat toch ook weer een visje oplevert, maar snel daarna ga ik naar mijn laatste stekkie in de hoop dat ik daar de aantallen een beetje kan opschroeven. Dat lukt gelukkig want nummer vijf van de avond geeft mij een aanbeet die mij zowat uit mijn schoenen trekt, heeeeeerlijk…big smile op mijn gezicht en een mooie zestig plusser mag uiteindelijk weer terug in zijn/haar element. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik meer vissen dan die ene kan vangen. Zoals ik al zei, de vis is erg traag en beweegt voor geen meter waardoor het gewoon moeilijk is om ze te bereiken. Ik kom er ook een beetje per ongeluk achter dat als ik mijn worpen wat meer “strategisch” plaats ik de snoekbaars wèl trigger, met als gevolg dat ik nummer zeven, acht en negen in drie worpen binnen haal. Van die drie vissen zijn ook nog eens twee vissen van een goed formaat. Top! Ik besluit nog even door te gaan, vang nog twee kleintjes en besluit dan dat het mooi is geweest. Inpakken en met een tevreden gevoel ga ik huiswaarts. Dit word lastig kiezen de komende weken. Zeebaars of snoekbaars!? Op naar de volgende…