HET GLAS IS HALF VOL…

(19-10-2015) Daags na mijn vijf gul debacle gaan Ed en ik wederom op pad. Gelukkig is deze avond een stuk gunstiger voor mijn visserij. Nagenoeg geen wind en een mooi afgaand getijde geven mij in ieder geval weer het vertrouwen. We besluiten hetzelfde rondje te gaan maken, vooral omdat we weten dat de vis aanwezig is. Als we op de eerste stek aankomen worden de spulletjes snel klaar gemaakt, het zelfde aasje als de dag ervoor word erop gezet en snel te water gelaten. En dan is het maar hopen natuurlijk. Ik ben naarstig op zoek naar een goed gevoel aangezien ik in deze week nogal een beetje pech op mijn dak gehad heb, en dan heb ik het niet alleen maar over het vissen. Oke, het zijn geen onoverkomelijke dingen, ik kan nog steeds lachen, maar het goede gevoel moet gewoon snel terug. Helaas moet ik nog even geduld hebben want de eerste vis van de avond komt weliswaar op mijn conto, maar word dicht onder de kant verspeeld aan een ijzeren staaf die net onder water ligt. Deze vis gaat helaas aan mij voorbij, zo ook de tweede…ongelooflijk joh!

 

HH244

Onder het mom “het glas is half vol”  gaan we gewoon verder. Ik heb per slot van rekening wél twee keer beet gehad…toch?..En dat kan Ed deze keer nog niet zeggen. De volgende twee aanbeten zijn wederom voor mijn eigen persoontje en als het moment daar is, is het ook daar, want deze twee vissen weet ik gelukkig wel te verzilveren. Ook al zijn ze niet van een formaat waar je U tegen zegt, ik ben gewoon happy met wat ik krijg. Het is toch heerlijk om op zo’n avond buiten te zijn met je vismaat en te genieten van wat er allemaal om je heen gebeurd. Aan het einde van de avond begint de wind weer wat aan te wakkeren en word het aanbieden van ons kunstaas bemoeilijkt door een windje dat wat meer aan de zijkant komt te staan. De omstandigheden veranderen, maar het is deze keer van korte duur. De wind valt uiteindelijk helemaal weg en daarna mag ook Ed nog een keertje in zijn hengel hangen en pikt hij ook zijn visje mee op deze avond. Rond een uur of elf taaien we af en besluiten we huiswaarts te gaan. Vanaf nu word het tijd om bezig te gaan met andere visserijen, al sluit ik als de omstandigheden goed zijn een avondje zeebaarsvissen zeker nog niet uit….