FINT ON THE FLY!!

(08-07-17) Keuzes maken. Het is niet altijd even gemakkelijk. Als ik op een woensdag moet beslissen om te kiezen tussen het vangen van fint met de vliegenhengel of op zoek moet gaan naar zeebaars valt de keus verrassend voor de eerste. Het lijkt met toch best gezellig zo met een groep gasten op pad, die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk het vangen van fint. Het is een uitje vanuit de winkel, waarbij spinvissers en vliegvissers gezamelijk op pad gaan. Voor de zekerheid neem ik ook mijn spinhengel mee maar in eerste instantie ga ik toch voor de vlieg. Ik moet zeggen dat het toch iets lastiger is dan ik op voorhand had verwacht, want de fint is overduidelijk aanwezig maar helaas voor mij en de meeste anderen gewoonweg niet binnen werp bereik en dus is het wat betreft de vangsten nog wat stil. Toch houd ik stug vol, totdat ik zie dat ik niet de enige ben die aan het stuntelen is. Een persoontje heeft nog geen stripmandje waardoor het werpen nog veel lastiger word dan dat het normaal al is. Ik sta de mijne af en ga verder met de spinhengel. En dat loont…

Een paar worpen later is het al raak en kan ik de eerste fint van de avond in de handjes houden. Normaal gesproken laat ik die finten links liggen en ga ik eigenlijk alleen maar voor de zeebaars, maar ik moet zeggen dat ik het toch best een grappige visserij is. Dat ultralichte Illex hengeltje staat de hele verdere avond zo krom als een hoepel en als de teller inmiddels rond de dertig stuks zit ga ik nog eventjes en zonder stripmandje voor de vliegenhengel. Iets beter gepositioneerd als eerder op de avond hoef ik dit keer niet heel lang te wachten en krijg ik mijn eerste aanbeet op de vlieg van die ietwat groot uitgevallen haring. Oke..check…die kan ook weer van de bucketlist zullen we maar zeggen. Gelukkig vang ik met wat pijn en moeite nog vier van dat soort en ook op de vliegenhengel geeft deze vis gewoonweg een geweldige sport. Stilletjes aan begint het wel wat donkerder te worden en is het niet veel later tijd om te stoppen. Het is ook wel mooi geweest. Zoals het de vliegvisser betaamt pakken we nog een drankje bij de auto en een knabbeltje erbij en is het daarna tijd om te vertrekken. Finten op de vlieg? Die staat in ieder geval ook weer genoteerd!