DRIE FIIISHIES IN EEN UUR……

(11-08-1015) Een paar dagen voor ik op vakantie ga heb ik al vrij genomen om een en ander te regelen. Tassen inpakken, huis netjes achterlaten en ga zo maar door. Gelukkig heb ik nog een paar uurtjes over om even een hengeltje uit te werpen en aangezien ik al bijna een half jaar met die gekke fiiish apparaten rond loop is de keuze snel gemaakt en ga ik maar eens kijken hoe goed die dingen dan wel mogen zijn. Ik denk dat het duidelijk is dat ik sceptisch ben over deze mooie kunstaasjes. Ik heb namelijk nooit geloofd in wonder aasjes, maar meer het gebruik van verschillende aasjes op de goede momenten. Ach, de hype duurt al eventjes en dus besluit ik om ze deze dag gewoon eens te gaan gebruiken. Op naar het kanaal om de met voor mijn doen utralight materialen eens te gaan uittesten. Vijf grams kopje, licht hengeltje en molentje voorzien van een 08/100 lijntje. Het zal mij benieuwen. Ongelooflijk maar waar pak ik in de eerste worp direct een mooie zeebaars op de fiiish. Verwonderlijk en met een glimlach kijk ik…moet toeval zijn denk ik…
HH240

Een zwaluw maakt nog geen zomer en dus gaat deze vis keurig netjes na het maken van een “pikkie” weer terug het water in. Haha…ik vind het toch wel een mooi begin. Ik doe voor de grap nog maar een worp, iets wat ik normaal eigenlijk niet doe omdat dat vaak nutteloos is. Worp twee…BAM! Nee joh, dit kan echt niet…ik ben stomverbaasd dat het wederom lukt op dat gekke shadje en wéér gaat het om een mooie vijftiger. Ik kan niet wachten op de derde worp, maar “gelukkig” vang ik niet ook nog eens met de derde worp, sterker nog…daarna blijft het een tijdje stil. Phoe… Een wondermiddel is het gelukkig niet, maar werken doet het verdomd goed. Na een klein uurtje vissen pak ik dan ook nummer drie en ga ik daarna “zoeken” naar de vis wat uiteindelijk niets meer oplevert. Ik besluit nog even richting het avee erretje te rijden in de hoop daar nog wat visjes te tikken, maar helaas blijft het bij een snoekbaars, eentje van een flink formaat van rond de zeventig centimeter waar ik dan toch ook weer heel blij mee ben. Daarna is het tijd om te stoppen. Drie uurtjes vissen en vier vissen rijker. Die fiiishies werken prima…binnenkort maar weer een keer proberen…