DENKWERK EN GEDACHTEN!

(28-03-16) Hoe lastig het ook is, ik probeer toch altijd tijd vrij te maken om eventjes een hengeltje uit te werpen. Ook al is het maar voor een paar uurtjes, het zijn er toch weer een paar en ook dan kan je natuurlijk gewoon vis vangen. Deze keer trek ik er nog even twee uurtjes op uit met Ivo, in de hoop nog een snoekje te kunnen vangen. Nadeel van deze keer is dat ik genoodzaakt ben om ‘s middags te gaan, waardoor ik gevoelsmatig het idee heb dat het hele boeltje al afgevist is door anderen en er dus niets meer over is gebleven voor mij en Ivo. Ook deze keer word dat wel weer beaamd, want we zijn nog geen vijf minuten bezig en ik zie een mede visser terug komen lopen op het stuk waar wij naartoe moeten. En inderdaad heeft hij het hele stuk al een keer gedaan. Neem ik overigens niemand kwalijk ofzo hoor (wat valt er kwalijk te nemen) maar ik denk dat je het gevoel wel kent. Na enig denkwerk en wat gedachten die door mijn hoofd spoken ga ik naar het enige stukje water in de buurt waarvan ik verwacht dat er nog niemand geweest is…Het blijkt een goede keuze!

HH256

Twee worpen verder hangt gewoon de eerste snoek aan de trout. Er staat nog geen dertig centimeter water op dit gedeelte en tóch heb ik deze vis niet gezien. Voor mijn voeten, en op het allerlaatste moment word mijn kunstaas gezien als een echte aasvis. Groot issie niet, maar welkom zeker en als ik goed naar deze vis kijk zie ik toch een mooi maar apart printje wat ook weer een hoop goed maakt. Na wat foto’s gaat het jagertje weer terug. Ik geef Ivo mijn aas in de hoop dat hij ook wat gaat vangen en ik pak zelf wat anders. Helaas zijn de visgoden Ivo niet goed gezind, want nog geen vijf worpen verder pak ik nummer twee van de dag op een stukje waar Ivo al langs is gekomen. Gezien het formaat en dergelijke zou het zomaar eens een broertje van snoek nummer 1 kunnen zijn. Ook deze word natuurlijk netjes terug gezet en dan zit de tijd er al weer bijna op. We vissen tot aan de auto en gaan daarna huiswaarts, lekker opwarmen met een kop koffie en een warme chocomelk. Dit was waarschijnlijk de laatste keer voor de gesloten tijd. De volgende snoeken worden waarschijnlijk zomersnoeken….