CODE GEKRAAKT…

Zo, het is weer zover. Na alle vakantie perikelen werd het wel weer eens tijd om een hengeltje uit te werpen. Nadat ik terug kwam van vakantie begonnen de radertjes weer te draaien en besloot ik , mede door het best aardige weer een poging te wagen een zeebaars te vangen. Iets wat voor velen dit jaar op zijn zachtst gezegd zeker niet gemakkelijk is. Nu de omstandigheden een beetje beginnen te veranderen lijkt het erop dat de visjes wat vitaler worden. De water temperatuur is wat gezakt, door de regen zit er weer een beetje stroming in het water en dat betekent dat het gevoel ook weer wat beter wordt. Sterker nog, ik heb eigenlijk best een goed gevoel als het gaat om het vangen van een visje vanavond. Als ik op de eerste stek aankom merk ik wel dat het voor het mooie eigenlijk nog te hard stroomt en dat word ook duidelijk als ik de eerste worpen van de avond maak. Oeh, dit word een lastige maar ik blijf proberen, hopend op een visje. Het gebeurd niet helaas. Na een half uurtje ga ik toch maar verkassen, op zoek naar iets mindere stroming.

Wanneer ik op de volgende stek aan kom en mijn eerste worpen maak lijkt het erop dat ook hier niets te halen valt, maar op het moment dat ik toch licht begin te morren en ik nogmaals van aas verander krijg ik dan toch die veelbelovende tik op de hengel. YES! Ik wist het wel! Groot is het niet, maar welkom deste meer en een kwartiertje nadat ik de code gekraakt heb staat de teller op drie zeebaarzen. Heerlijk dit! Als het hierna stil wordt begin ik te denken aan stekken waar ik gelijkwaardige omstandigheden heb en zit ik dus tien minuutjes later in de auto, op weg naar de volgende stek. Een dom idee blijkt later want waar ik dacht dat ik mijn sessie kon beëindigen kan ik dus niet vissen. Het water is al te hoog gekomen waardoor ik mijn beoogde stek niet meer kan bereiken. Tegen beter weten in doe ik nog EEN stek aan, hopend op een verdwaald zeebaarsje, maar helaas…deze keer gaat het niet meer gebeuren. Ach, het kan gebeuren. Ik had het slechter gehad als ik nog geen vis had gevangen, maar met drie zeebaarzen op deze avond kan ik heel goed leven. Eindelijk word het weer wat beter. Op naar de volgende keer maar weer…