AFTER DINNER DIP…

(27-09-2020) Donderdag avond. Tijd voor een nieuwe sessie. Als ik Roy een berichtje stuur kom ik erachter dat ik deze keer zelf op pad zal moeten aangezien hij andere verplichtingen heeft. Jammer, dat wel, maar thuis blijven doen we niet en dus ga ik deze avond zelf maar op pad, op zoek naar zeebaars. Het goede getijde valt helaas wat later op de avond, met als gevolg dat ik bijna in slaap sukkel voor de tv. Ik zeg bijna, want na een kop koffie is de after dinner dip voorbij en stap ik in de auto op weg naar de eerste stek van de avond. Als ik aankom zie ik dat ik waarschijnlijk toch nog steeds te vroeg ben, en dat klopt, want na een paar worpen krijg ik het gevoel dat ik op dit tijdstip en met deze stroming volledig kansloos ben. Ik benut de tijd dus goed en ga op weg naar de volgende stek, wat een kwartiertje rijden is in de hoop dat het hier wat gemakkelijker zal zijn. Dat blijkt echter niet het geval en pas na een goede drie kwartier aan kloten vang ik dan de eerste vis van de avond. Een mooie van een centimeter of vijftig. Yes! Niet voor niks geweest gelukkig…

Niet veel later komt ook nummer twee op de kant. Het is zo duidelijk wat een klein beetje vermindering van stroming kan doen. Daar waar je een kwartier eerder nog staat te hannesen om je shad fatsoenlijk te presenteren gaat nu ineens alles goed en lijkt het of het nooit anders geweest is. Ik verkas een klein stukje naar de volgende stek, probeer ook hier hetzelfde truukje en warempel heb ik hier gelijk actie in de vorm van een mooie maatse zeebaars. Deze gaat toch echt wel richting de zestig centimeter. Nice!!! Ook al ben ik alleen, ik sta toch stiekem wel een beetje te genieten aan de waterkant hoor. Ook nummer twee op deze stek en nummer vier in totaal dient zich niet veel later aan, maar daarna word het stil. Ik verkas wederom naar de volgende stek, maar dit keer een keertje zonder succes en daarom vertrek ik richting mijn auto om nog één stekkie aan te doen. Een bonus-stekkie zullen we maar zeggen. Ik kom er snel achter dat de omstandigheden hier beduidend minder zijn, maar desalniettemin vang ik ook hier nog een zeebaarsje. Daarna houd ik het voor gezien. Met vijf zeebaarzen mag ik spreken van een lekker avondje. Op naar de volgende maar weer…