ROOFVISSEN-ONLINE
ROOFVISSEN

Je kan ze maar bij je hebben toch? Ach, je verspeeld wel eens wat ook.....Toch gaat mijn speurtocht nog verder naar lolale zaakjes! Zoals Peters amerikaanse vrouw Sharon zegt:" Carl, Fishing is hot over here, there must be more" Daar ben ik het mee eens! Er moet toch meer zijn.....Eerst maar verder vissen. Donderdag. Van het zelfde laken een pak. Ik ga alleen een stukje verderop vissen. Het "Bart de Witt" park heeft mooie kantjes, veel stenen muurtjes, wat rotsen en schaduw, ook niet onbelangrijk. Het ziet er aantrekkelijk uit. Geregeld zie ik vissen jumpen uit het water. Dit kan niet stuk. En dat klopt....ik weet nu binnen drie uurtjes vier vissen te vangen. Het gaat beter en beter. Concho River, i'll never leave!

Vrijdag Spectakeldag! Alweer zo'n zinderende hitte. Het is voor deze tijd van het jaar ook hier gewoon f*cking hot. 's Morgensvroeg nog wel even een truitje aan, de nachten zijn koud. Flessie water mee en ik sta al voor zonsopgang aan de waterkant. Ik moet zelfs nog even wachten voordat ik de spinnerbait te water laat. Samen met mijn sigaretje neem ik alles in me op. Ik zuig de rivier met omgeving naar binnen. Wat is het hier onwijs. Tien minuten later mag ik gaan proberen. Worpje hier, worpje daar. Ik vang een kleintje, maar die mag zonder kiekje terug. Wederom duik ik het park in. Ik besluit om iedere keer een klein stukje verder te lopen. Nieuwe stekkies opzoeken. Ik mag nogmaals een klein vissie vangen en terugzetten. Het beste stuk moet in mijn gedachte nog komen. Ik loop expres niet direct naar mijn topstekkie in het park. Ik houd me in. Weer een klein rotspartij-tje. Worpje....zzzzzz...kleng...shit! Pruik gegooid. Na een minuutje ontwarren mag ik binnendraaien. Bij de eerste beweging van de spinnerbait krijg ik direct een beuk op de hengel. Yes, deze gaat zelfs door de slip. Dit word een dikke....hihiiii. Bij nader inzien blijkt deze vis geen largemouth te zijn! Een channel-catfish! Weer een nieuwe soort op de lijst. Al knorrend (het beest maakt geluid) zet ik de camara weer op zelfontspannen en een kiekje word zo'n tien seconden later gemaakt. Het knorrende cat-je weet nog niet dat ie mazzel heeft, en dat ie teruggezet gaat worden. Dit is waar die amerikanen op vissen voor de pan. Ik persoonlijk zou het nooit eten. Goed, hij mag weer terug.

 

Over naar de orde van de dag. Vissen vangen! Ik heb er al drie vandaag. Lekker man! Langzaam aan lonkt de topstek naar mij. Ik kom verdomd dicht in de buurt. Fish are jumping. Ik kan me niet langer inhouden. Het gaat gebeuren. Een stukje van veertig meter moet mijn dag nog wat beter kunnen maken. Mijn goudgekleurde spinnerbait erop, die heeft me al aardig wat vis opgeleverd. Niet veel later sta ik weer met een kromme hengel in mijn handen. Geleidelijk en zonder te veel weerstand komt het visje op mij af.....ehhh.....visje? Hij of zij is toch groter dan ik dacht. Weer een mooi formaat largemouth bass. Wat een whopper!

 

Eindelijk was het dan zover. Na maandenlang uitkijken naar mijn zomervakantie ging het toch eindelijk gebeuren. Een bezoekje van de complete familie aan zoon, oom, broer en zwager Peter. Peter woont in de verenigde staten. Niet zomaar in de verenigde staten, neeeej...Peter woont in de lone star state. Texas.

Blackbass walhalla. Nou was ik daar al een keer eerder geweest, maar door omstandigheden werd er destijds niet gevist! NU WEL! De maanden voor ons vertrek was de complete regio San Angelo al afgespeurd naar water, en dat was er gelukkig genoeg. Concho River, Twin Buttes Reservoir, Lake Nasworthy en OC Fisherlake. Behalve de laatste kwam alles voor mij in aanmerking om mijn kunstaas te water te laten. Na heel wat gemail, waarvan heel veel zonder respons, werd de keuze om voor het eerst te gaan vissen door mijn kinderen gemaakt. Concho river...daar waar een grote speeltuin vlak langs mijn speeltuin lag. Maar eerst nog even een vergunning halen bij de wallmart. Voor een vergunning betaal je normaal voor een non resident $55,00 maar omdat ze mij zo aardig vonden, en ze trouwens ook niet zo goed met een computer overweg konden, werd ik prompt tot resident gebombardeerd en nu was mijn vergunning nog maar $27,00. Mooi land man...Amerika, Grmppfff. Goed, dinsdagmiddag, in de bloedverziekende zinderende hitte moest het gaan gebeuren. Met wat geluk vang ik binnen de tien worpen mijn eerste enige echte Amerikaanse baars! JIEEEEHAAAAA! Smallmouth bass, die stond nog niet op mijn recordlijstje.

Een spinnerbaitje van illex was de winner voor vandaag. Ik vang hierna niets meer. Geeft niet, ik ben er nog maar net. Als ik zo gemakkelijk mijn eerste vis vang, dan moeten er zeker nog meer volgen. Ik besluit, uiteraard in overleg met de achterban, dat het geen slecht idee is om lekker vroeg in de ochtenden mijn uurtjes te pakken. Zeven uur uit bed, vissen tot een uurtje of tien, om daarna lekker wat anders te gaan doen. Goeie deal al zeg ik het zelf. Zo gezegd zo gedaan dus. Woensdag, de volgende dag dus, staat alles klaar voor vertrek. Zelfde stekkie weer. Het is zeker de moeite waard om het te proberen. Even langs dat stenen muurtje daar....knal! Ik kan wederom een vis noteren. GOUD! Een largemouth bass vond mijn spinnerbait zeer interessant! Dit is een leuker maatje! Even zelf ontspannen en hij mag weer terug. Later bleek dat de camera toch niet helemaal goed gericht stond. Even knippen en plakken dan maar.

Ik vang nog twee vissen en met een totaal dus van drie stuks in drie uur, kan ik tevreden terugkijken naar deze ochtend. In de auto maar weer en wat leuks doen! Ondertussen zoek ik ook naar wat tackleshops in de buurt. Degene die ik vind zijn niet veel soeps. Na wat navraag aan een gepensioneerd hengelend stel kom ik erachter dat ik naar de "Field & Streams" moet. Klopt, het is een zaakje met wat meer materialen. Ik pik hier nog snel even wat extra spinnerbaits mee!

ROOFVISSEN-ONLINE
UsaII